Büyükşehir'den Körfezdeki Arıcılara 3 Bin 12 Adet Kovan Altlığı Desteği
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin, Balıkesir çiftçisini desteklemek amacıyla başlattığı projelerin başında gelen ’Polen Tuzaklı Ergonomik Kovan Altlığı’ dağıtımı tüm hızıyla devam ediyor.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur’a teşekkür eden Arıcılar Birliği Başkanı Mustafa Yazıcı, Başkan Uğur’un milletvekili yaptığı dönemden bu yana arıcılara destek verdiğini ve yasaların çıkmasına katkı sağladığını vurguladı. Havran’ın en önemli gelir kaynakları arasında arıcılık faaliyetinin geldiğini kaydeden Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy, zeytin sineğiyle mücadele ve arıcılara polen tuzaklı kovan altlığı desteğinden dolayı Başkan Ahmet Edip Uğur’a teşekkür etti.
Her zaman Balıkesir çiftçisinin yanında olduklarını ve üreticiye katma değer projelere destek olacaklarını belirten Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, "Polen Tuzaklı Ergonomik Kovan Altlığı" desteğiyle birlikte balın kalitesini arttırmayı amaçladıklarını söyledi.
Balıkesir balını marka haline getirecek her türlü projeye destek olacaklarını vurgulayan Başkan Uğur, " Bugün, Ayvalık-Burhaniye-Edremit- Gömeç ve Havran’daki 502 üretecimize toplamda 3 bin 12 adet polen tuzaklı ergonomik kovan altlığı dağıtacağız. Balıkesir çiftçisine destek vermeye devam edeceğiz.Yıllardır yapılmayanı yaptık. Süt tankı, polen altlığı, sera malzemesi dağıttık. Havran, Balıkesir’de en çok kovana sahip ve en çok bal üreten bir ilçe. Arıcılığımızı geliştireceğiz ve marka yapacağız. Havran balı marka olsun. Balıkesir balı marka olsun. Balıkesir balı kilosu 100 liradan satılsın. Bunun için arıcılarımıza destek oluyoruz" dedi.
Başkan Uğur’un konuşmasının ardından Arıcılar Birliği Başkanı Mustafa Yazıcı, arıcılık faaliyetlerine sağladığı katkılardan dolayı plaket ve kestane balı hediye etti.
