CHP Grup Başkanvekili Levent Gök Açıklaması

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, terörün nereden gelirse gelsin karşısında olduklarını söyledi.

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök Açıklaması
CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, son günlerde yaşanan terör olaylarını ve koalisyon görüşmelerini yaptığı basın toplantısında değerlendirdi. CHP Elazığ İl Başkanlığı’nda gerçekleştirilen toplantıya, Grup Başkanvekili Levent Gök’ün yanı sıra Ankara Milletvekili Nihat Yeşil, Parti Meclis Üyesi ve İstanbul Milletvekili Ali Özcan ve CHP Elazığ İl Başkanı Av. Tuncer Ruhi Çelik katıldı.

Basın toplantısında konuşan CHP Grup Başkan Vekili Levent Gök, Ülkenin olağanüstü dönemlerden geçmekte olduğunu söyledi.



Koalisyon çalışmaları konusunda bir değerlendirme yapan Gök, “Türkiye tarihinin en kritik dönemlerinden birini yaşamaktadır. 7 Haziran seçimleriyle oluşan yeni siyasi irade, daha henüz şekillenemedi. 7 Haziran seçimleri sonunda hiçbir partinin tek başına iktidarı sağlayamaması üzerine bugüne kadar bir koalisyon çalışmaları yürütülüyor. Biz CHP olarak ülkemizde içinde bulunduğumuz ortamın Türkiye’yi çok vahim bir duruma doğru sürüklediğini biliyoruz. Bu gelinen noktada ülke menfaatleri, parti menfaatlerinin önünde tutmak adına, Türkiye’yi hükümetsiz bırakamama adına ve ülkenin gelmiş olduğu bu vahim tabloda bir an önce hükümet kurulacak arayışları sürdürülmektedir. CHP’de üzerine düşen bütün sorumluluğu iyi niyetle yerine getirmiştir. CHP’nin olmazsa olmazları ortaya konulmuş ve bu ilkeler doğrultusunda oluşturulabilecek bir koalisyon çerçevesinde şimdi genel başkanların muhtemelen Pazartesi günü yapacakları görüşmeyi bekliyoruz. Umuyor ve diliyorum ki sağlıklı bir sonuç çıkacaktır” dedi.

“TERÖR KARŞISINDA 4 PARTİ DE BİR OLMALI”

Türkiye’de son dönemde artan terör olaylarının ülke huzurunu acıya boğduğunu ifade eden Gök, “Masum insanlara yönelik terörist faaliyetler ve teröristlerin yol açtığı olaylar neticesinde her gün asker ya da polisimizin şehit olmasını büyük bir acıyla izliyoruz. CHP olarak birden bire artan bu terör olaylarında çok sağlam bir duruş sergiledik. Teröristlerin ve terörün amaçladığı güven ortamını bozucu, kaosu arttırıcı bir düzeni arzuladıklarını bildiğimiz için, bu gerçekten yola çıkarak önceki hafta meclisi olağan üstü toplantıya çağırdık. Burada meclis araştırma komisyonu kurarak mecliste bulunan bütün siyasi partilerin bu araştırma komisyonunda terör nereden gelirse gelsin, hangi örgüt yaparsa yapsın bu örgütün yaptıkları bütün katliamların masum insanlara yönelik saldırıların ve bunların hesabı sorulması yönelik araştırma önergemizin mecliste 4 partinin ortak bir mutabakata çıkmasını arzu ettik. Bunda eğer 4 parti yan yana gelebilseydi Türkiye’deki bütün insanlarımızın güven duyacağı bir iklimin doğmasına neden olacaktı. Arzuladığımız buydu. Terör ve teröristler diyeceklerdi ki Türkiye’de biz ne yaparsak elimiz boş, Türkiye’de bütün partiler terör karşısında bir araya geliyor denilecekti. Her zaman olduğu gibi MHP’nin olumsuz tavrı ile araştırma önergemiz mecliste reddedildi. Üstelik o araştırma önergesinde PKK terörünün de araştırması vardı. Terör gibi bir konuda siyasi partiler bir araya gelmeyecekte ne zaman bir araya gelecekler. Terör gibi masum insanları her gün hayattan koparan ailelerine yakınlarına acıya boğan olayda bütün partiler bir araya gelmeyeceklerde ne zaman gelecekler. CHP olarak tarihi sorumluluğumuzu yerine getirdik. Bu sorumlulukta terörün karşısında dik durduk. Terör nereden gelirse gelsin, O terörün karşısında olduğumuz gerçeğinin altını çizdik” diye konuştu.

CHP Grup Başkanvekili Gök, bu gece Elazığ’da kaldıktan sonra yarı beraberindeki milletvekillerinden oluşan heyetle Tunceli’ye giderek incelemelerde bulunacak.
Kaynak: İHA