Doğa Yürüyüşünde Düşerek Yaralanan Tatilci Kurtarıldı

Fethiye ilçesindeki Kelebekler Vadisi'nde kayalıklardan düşerek yaralanan tatilci, sağlık ve Ulusal Medikal Kurtarma Ekiplerinin (UMKE) 2 saatlik çalışmasıyla kurtarıldı.

Doğa Yürüyüşünde Düşerek Yaralanan Tatilci Kurtarıldı
Tatil için ilçeye gelen 26 yaşındaki Cevat Balaban, arkadaşlarıyla Kelebekler Vadisi'ne gitti. Vadide şelalenin bulunduğu parkuru yürüyen Balaban, sarp bir kayalığı halat yardımıyla geçmek isterken dengesini kaybedip yaklaşık 10 metreden kayalıklara düştü.

Başından ve sol ayağından yaralanan Balaban için 112 Acil Servis ekiplerinden yardım istendi. Bölgenin sarp kayalıklardan oluşması ve kazazedenin yaralı olması nedeniyle UMKE de bölgeye sevk edildi.

UMKE ve sağlık ekipleri karayoluyla ulaşımın olmadığı Kelebekler Vadisi'ne Ölüdeniz Mahallesi'ndeki Kumburnu Plajı'ndan bindikleri tekneyle gitti. Parkurda yaklaşık 2 kilometre yürüyen ekipler, Balaban'a ulaşarak ilk müdahalesini yaptı.

Sedyeye alınan yaralı, yaklaşık 2 kilometre taşınarak vadideki plajda bekleyen tekneyle Kumburnu Plajı'na getirildi. Burada hazır bekleyen ambulansa alınan Balaban, ilçedeki özel bir hastaneye götürüldü.

Tedavisi süren Balaban'ın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Kaynak: AA