12. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali

12. Uluslararası GümüşŸlük Klasik Müzik Festivali kapsamında, ünlü piyanist Gülsin Onay konser verdi.

Devlet Sanatçısı Piyanist Gülsin Onay'ın sanat danışŸmanlığŸında, piyanist Eren LevendoğŸlu'nun sanat yönetmenliğŸinde, Bodrum Klasik Müzik DerneğŸi tarafından organize edilen Uluslararası GümüşŸlük Klasik Müzik Festivali, GümüşŸlük Antik TaşŸ OcağŸında devam ediyor.

Konser öncesinde konuşŸan Gülsin Onay, gündemdeki terör eylemlerine değŸinerek, "Yine kalbimiz kan ağŸlıyor, önceden de dediğŸimiz gibi teröre karşŸı en güzel cevap sanattır. Bu gecenin ilk eseri olan "AyışŸığŸı Sonatı"nı şŸehitlerimize adamak istiyorum" dedi.

Gülsin Onay'ın, "Yıldızlara Serenat" başŸlığŸı altında topladığŸı seçki iki bölümden oluşŸtu. Sanatçı, programın ilk yarısına şŸehitlere adadığŸı Ludvig van Beethoven'ın "AyışŸığŸı Sonatı" adlı eserle başŸladı. Bu eser, "Adagio sostenuto", "Allegretto" ve "Presto agitato" adlı 3 bölümden oluşŸtu.

Gülsin Onay, daha sonra Ahmed Adnan Saygun'un, "Sonatin Op.15" adlı eserinden "Allegro", "Adagio, con moto" ve "Horon (Prestissimo)" isimli bölümleri seslendirdi.

Programın ikinci yarısı Claude Debussy'nin üç eseriyle devam etti. Devlet sanatçısı Gülsin Onay, bestecinin ilk olarak "Masques", ardından "Ballade" ve son olarak "Danse" isimli eserlerini yorumladı.

Gülsin Onay, gecenin sonunda CÉsar Franck'ın, "Prelude" ve "Choral et Fugue" isimli eserlerini seslendirerek programını bitirdi. Sanatçı yoğŸun alkışŸ üzerine yeniden sahneye gelerek, GümüşŸlük Festival Akademisi öğŸrencilerinden 12 yaşŸındaki Tuna Bilgin'i sahneye davet etti.

Bilkent ǜniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi öğŸrencisi Tuna Bilgin, festival sahnesinde Claude Debussy'nin, "Claire de Luna" adlı eserini ustalıkla seslendirerek alkışŸ aldı.

12. Uluslararası GümüşŸlük Klasik Müzik Festivali, 8 AğŸustos'ta AyşŸedeniz Gökçin'in "Nirvana ve Pink Floyd'dan Virtüöz Piyano için Seçmeler" başŸlıklı konseriyle sona erecek.

Kaynak: AA