Şehit Asker Ve Polislerin Ruhlarına İthafen Bin Hatim Kampanyası

Kütahya’da, Gönüllü Kültür Teşekkülleri Platformu, ’şehit asker ve polislerin ruhlarına ithafen bin hatim’ okuma kampanyası başlattı.

Şehit Asker Ve Polislerin Ruhlarına İthafen Bin Hatim Kampanyası
İHH Kütahya Şubesi’nde basın toplantısı düzenleyen Kütahya Gönüllü Kültür Kuruluşları Platformu Başkanı Nazif Kocaçoban, kampanya çerçevesinde bir hafta boyunca etkinlikler düzenleyeceklerini ifade etti.

Kocaçoban, "Ülkemiz uzunca bir süredir isimleri farklıda olsa çeşitli terör olayları ile mücadele edegelmişti.hatırlanacağı üzre bundan iki yıl önce terörün bitirilmesi ve kalıcı barışın tesisi için dönemin devlet yöneticileri bir barış süreci başlattı her kesimden insanın bu konuda ne gibi katkı sağlayabileceğini ortaya koymak adına akil adamlardan oluşan heyetler oluşturdu.bu görüşmeler ve toplantılar sonunda silahlı eylemler sona erdirilmişti.fakat bundan yaklaşık iki ay önce sebebini bizlerin bilmediği silahlı terör eylemleri tekrar başladı ve onlarca asker ve polisimiz vatan uğruna şehit düştüler.

Acı büyük ,bu acıyı paylaşmak için Kütahya da aynı amaçla kurulmuş ve bir araya gelerek platform oluşturmuş ve merkezi İstanbul da bulunan Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı’na platform olarak üye olmuş kuruluşumuz şehitlerimizi unutmamak ve terörü lanetlemek için bir program hazırlamıştır. Bu kapsamda; 30 Ağustos 2015 Pazar gününe kadar şehit asker ve polislerimizin ruhuna ithafen bin hatim okuma kampanyası başlatılmıştır.Okunan hatimleri ve okunacak cüzleri bildirmek için 274 223 85 55 veya 530 174 93 59 numaralı telefona bildirebilirler. Yine bu kapsamda 25 ağustos 2015 Salı günü şehit ve gaziler derneğini ziyaret edeceğiz. 26 Ağustos 2015 Çarşamba günü saat 18.00’da Kütahya şehitliğini ziyaret edip dua edeceğiz. 30 Ağustos 2015 Pazar günü sabah namazından sonra Ulu Cami de okunan bin hatmin duasını yapıp ardından çorba ikramı ile programı bitirmiş olacağız. Halkımıza özellikle şehitlere okunacak hatimler ve yapılacak hatim duası konusunda duyarlılık göstermelerini platformumuz adına istirham ediyoruz" ifadelerini kullandı. (EFE)
Kaynak: İHA