Milletvekili Turan, Meclis Üyeleriyle Bir Araya Geldi

AK Parti Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, AK Parti'li İl Genel Meclisi üyelerinin aylık toplantısına katıldı.

Turan, programda yaptığı konuşmada, toplantıdan öte, kardeşlik iklimi oluşturmak, dertleşmek ve konuşmak için bir araya geldiklerini söyledi.

"Biz herhangi bir parti gibi, parti içi çekişmelerin, gruplaşmaların partisi değiliz" diyen Turan, şöyle devam etti:

"Aileleriyle, çevresiyle topluma örnek olmak isteyen, toplumun iddiasını hükümete taşıyan bir hareketiz. Hem Türkiyemizi, Çanakkalemizi değerlendirme hem de uzun süre muhabbet etme imkanı bulduk. Bu toplantımızı yine eşlerimizle ayda bir farklı bir ilçede sürdürmek istiyoruz."

Turan, öte yandan Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünün, Troia Tarihi Milli Parkı'nın da içinde bulunduğu bir kısım koruma altındaki yer için hazırladığı gelişme planlarını onaylandığını bildirdi.

Yapılacak çalışmalarla ziyaretçilerin milli parklara rahat ulaşmalarının sağlanacağına işaret ederek, şunları anlattı:

"Ayrıca planlarla milli parkların sahip olduğu kaynak değerlerinin bilimsel araştırmalara dayalı olarak koruma ve kullanma dengesi içinde sürdürülebilirliğinin sağlanması, doğa dostu uygulamalar ile yöresel ve bölgesel ekonominin, eğitimi tanıtım ve yönetim faaliyetlerinin desteklenmesi gibi unsurlar da hedefleniyor. Daha önce Troia Antik Kenti'ne gidip inceleme yapmıştık. Yetkililerle sürekli iletişim halindeyiz. Burasının Çanakkale turizminde potansiyeli büyük. Bu yıl ziyaretçi sayısının 600 bini geçmesi bekleniyor. Bu sayının yükselmesi için antik kente ulaşım imkanlarının artırılması gerekiyordu. Genel Müdürlüğün bu kararının pozitif yansımaları olacaktır."

- "Sayın Gökhan'ı ivedilikle protokolü iptal etmeye davet ediyoruz"

Turan, Çanakkale Belediyesinin "kardeş belediye" protokolü imzaladığı eski Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş'ın terör örgütü PKK'ya yaptığı yardım, Sur eş belediye başkanının ise bir süre önce "öz yönetim" çağrısı gerekçesiyle gözaltına alındığını hatırlattı.

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan'ı ivedilikle protokolü iptal etmeye çağıran Turan, şunları kaydetti:

"Belediye Başkanı 'barış' kelimesini dilinden düşürmüyor ama barışı dinamitleyen örgütlerle bağı olan belediyelerle hala kardeşlik yapıyor. Seçim sonrası HDP adına pilav dağıtan, terörü meşru gösteren haberler yapan Can Dündar'ı ödüllendiren Gökhan, şehrimizin imajına çok büyük zarar verdiğinin farkında değil. 100. yılını kutladığımız Çanakkale Zaferi'ni biz, topraklarımıza göz dikerek memleketimize dört bir yandan gelen düşmana karşı kazandık. Çanakkale hiçbir zaman şiddete, teröre karşı bu kadar aciz gösterilmemişti. Bir kez daha buradan çağrıda bulunuyorum. Şehit haberlerinin geldiği günlerde konser düzenleyerek, özerklik ilan eden ve PKK'ya yardım yaptığı iddia edilen bir belediyeyle kardeş olarak vatandaşların sabrı zorlanmaktadır. Çanakkale Belediyesi düşmüş olduğu bu gafletten derhal geri dönmeli, protokolü iptal etmelidir. Biz Kürtlerle kardeşiz ama teröristler bizim kardeşimiz değildir. Ülgür Gökhan istiyorsa kendisi kardeşliğini devam ettirebilir ancak belediyemizin itibarına zeval vermemelidir."

Kaynak: AA