Dolandırıcılar Polisin Dikkati Sayesinde Yakalandı

Isparta’da, kendilerini polis olarak tanıtıp bir kadını dolandırmak isteyen 4 kişi, polisin dikkati sayesinde yakalandı.

Isparta’da H.E. simli kadını telefonla arayarak kendilerini polis olarak tanıtan dolandırıcılar, bankada bulunan hesaplarına el konulacağı, bu nedenle özel bir bankada bulunan hesabından 50 bin TL. parayı hemen çekerek bulunduğu yere gelecek olan polise elden teslim etmesini istediler. H.E. parayı bankadan çekerek Fevzipaşa İlkokulu önünde yanına gelen şüpheli şahsa verdi. Bu sırada dolandırıcılardan biri teslim işleminden sonra bankada kalan 75 bin TL’yi de çekerek yine yanına göndereceği bir başka polise teslim etmesini istedi. H.E. bankadan para çekerken emniyet görevlileri durumdan şüphelenerek, dolandırılmak üzere olduğunu bildirdiler.

Bankadan çekilen para hesaba geri yatırılırken, dolandırıcılara paranın çekildiği bilgisi verilmesi üzerine parayı teslim almaya gelen İ.B. ile küçük yaştaki R.B., daha önce kadından aldıkları 50 bin lira ile birlikte düzenlenen operasyonla yakalandı. Yürütülen araştırma sırasında şüphelilerle birlikte oldukları ve Ankara ilinde bulundukları anlaşılan şahıslar arkadaşlarının yakalandıklarını bilmedikleri için kendilerine parayı almaya gelebilecekleri bilgisi verilmesi üzerine kiraladıkları bir ticari taksiyle Isparta’ya geldiler. H.E. ile buluşma noktasına geldiklerinde düzenlenen operasyonla İ.Ö. ve İ.Y. de yakalandı.

Şüphelilerin üzerilerinde bulunan telefonların incelenmesi neticesinde arama kayıtlarında geçen numaraların Halife Sultan Mahallesi’nde ikamet eden H.E’yi telefonla arayıp, eşinin kuyumcu soygunu olayına karışarak çalınan paraları terör örgütüne aktardığı, araştırma kapsamında evde bulunan tüm altın ve paraların laboratuvarda inceletileceği, bu nedenle ikametine gelecek polise para ve ziynet eşyalarını teslim etmesi gerektiğini söyledikleri ortaya çıktı. Öte yandan, H.E.’nin evinde bulunan 49 adet cumhuriyet altını, 3 adet burma altın ve 1 adet altın bileziği gelen kişiye teslim ettiği de ortaya çıktı.

Aynı kişilerin Çünür Mahallesi’nde M.B. isimli kişiyi de bu yöntemle dolandırmak için telefonla aradıkları, üzerilerinde bulunan telefonların bu amaçla kullanıldığı ancak müştekinin durumdan şüphelenerek polise bilgi verdiği belirtildi. Üç olaya da karışan İ.B., İ.Y., İ.Ö. ve küçük yaştaki R.B. yakalanarak adliye sevk edildi. Çıkarıldıkları mahkemece küçük yaştaki R.B. hakkında denetimli serbestlik kararı verilirken, İ.B., İ.Y. ve İ.Ö. tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Kaynak: İHA