Türkiye'nin Dakar Büyükelçisi Arı Antalya'da

Türkiye'nin Dakar Büyükelçisi Nilgün Erdem Arı, EXPO 2016 Antalya Sergi Alanı'nı ziyaret etti.

Türkiye'nin Dakar Büyükelçisi Arı Antalya'da
Aksu'daki sergi alanında yürütülen alt ve üst yapı çalışmaları, bitkilendirme, ülkelerin katılım koşulları gibi konularda yetkililerden bilgi alan Büyükelçi Arı, daha sonra alanı gezdi.

Aynı zamanda Gine Bissau ve Cabo Verde'ye de akredite olan Arı, burada yaptığı konuşmada, ziyarette elde ettiği bilgileri ve izlenimlerini Senegal'e döndüğünde bu ülkelerin Dışişleri başta olmak üzere ilgili bakanlıkları ile paylaşacağını kaydetti. Arı, EXPO 2016 Antalya'ya ülke katılımlarının sağlanması noktasında çalışmalarda bulunacağını belirtti.

EXPO'ya katılımın Senegal'in başta kültürel olmak üzere tanıtımına ciddi bir katkı sağlayacağını düşündüğünü ifade eden Arı, şunları kaydetti:

"Türkiye'nin Senegal ile ileriye dönük kültürel programları var. Bunlar arasında Türk ve Senegal haftalarının düzenlenmesi de yer alıyor. Senegal'in Türkiye'de düzenleyeceği Senegal Haftası'nın 2016'da Antalya'da EXPO'da düzenlenmesinin son derece uygun bir fikir olacağını düşünüyorum. Bu konu da dahil olmak üzere tüm düşüncelerimi ilgili kişilerle paylaşacağım. Senegal'in ve diğer Afrika ülkelerinin de en kısa sürede EXPO 2016 Antalya'ya katılım sağlaması için çalışacağım."

Alanda demo çalışmaları devam eden bitki heykellerini de inceleyen Büyükelçi Arı'ya ziyaretin anısına şakayık hediye edildi.

Kaynak: AA