Ordu'da Kuyumcular Sezondan Umduğunu Kısmen Buldu

Ordu Kuyumcular ve Sarraflar Derneği Başkanı Adnan Hayati Keskin, bayram sonrası ve fındık hasadı arasında kalan sürede satışların bir saman alevi gibi geçtiğini umdukları satışları kısmen yaşadıklarını söyledi.

Ordu'da Kuyumcular Sezondan Umduğunu Kısmen Buldu
Ordu’da kuyumcular Ramazan Bayramı sonrası, fındık hasadına kadar geçen sürede artan yoğunluktan umduğunu buldu. Konuya ilişkin açıklama yapan Ordu Kuyumcular ve Sarraflar Derneği Başkanı Adnan Hayati Keskin, bayram ve hasat arasındaki kısa süren hareketliliğin satışlara olumlu yansıdığını belirtti.

Bu dönemde vatandaşların lükse kaçmadan temkinli alışveriş yaptığını aktaran Keskin, hasat sonrasından daha da umutlu olduklarını dile getirdi.

"SATIŞLAR SAMAN ALEVİ GİBİYDİ"

Bayram sonrası fındık hasadına kadar olan süreyi değerlendiren Keskin, "Bayram sonrası, fındık hasadının başladığı döneme kadar düğünler yoğun olarak gerçekleşti. Bu dönemde yaşanan satışlar adeta bir saman alevi gibiydi. Kuyumcular bu dönemde kısmende olsa umduğunu buldu. Kısa sürede yaptığımız satışlarda vatandaşlarımız temkinli davrandı. Lükse kaçmadan mecburi alışverişini yaptı. Yoğun bir süreç geçtiği için satışlarda buna bağlı olarak hareketlilik yaşandı" dedi.

"ASIL BEKLENTİMİZ HASAT SONRASI"

Beklentilerinin yoğun olarak hasat sonuna kaldığını aktaran Adnan Hayati Keskin, "Asıl beklenti fındık sonrasına kaldı. Fındığımızın 15 TL üzerinde olacak olması sadece bizi değil bütün esnafımızı olumlu etkileyecektir. Altın fiyatları dolara bağlı olarak yükseliş veya iniş gösteriyor. Çok yoğun bir artış olmasa da, doların yüksek olması altının düşüşünü engelledi. Fındık sonrası bizi güzelliklerin beklediğini umuyoruz" diye konuştu.

Kaynak: İHA