ABD'nin Türkiye Temsilciliklerine Yapılan Terör Saldırıları

ABD'nin Türkiye'deki temsilciliklerinden İstinye'deki İstanbul Başkonsolosluğu ile Ankara'daki büyükelçilik binaları daha önce de çeşitli terör saldırılarının hedefi oldu.

Sarıyer'deki ABD Başkonsolosluğuna bugün sabah saatlerinde silahlı saldırı düzenleyen Hatice Aşık'ın mensup olduğu DHKP/C terör örgütü, iki yıl önce de ABD'nin Ankara Büyükelçiliğini hedef almıştı. Terör örgütü üyesi bir kişi, 1 Şubat 2013'te de ABD'nin Ankara Büyükelçiliğine "canlı bombalı" saldırı gerçekleştirmişti.

Paris Caddesi'ndeki büyükelçilik binasına 1 Şubat 2013'te yapılan "canlı bombalı" saldırıda güvenlik görevlisi Mustafa Akarsu şehit olmuştu. Ölen canlı bombanın ise Ordu nüfusuna kayıtlı, DHKP-C üyesi Ecevit Şanlı olduğu tespit edilmişti.

- 2008'de de İstanbul Başkonsolosluğuna saldırı yapılmıştı

ABD'nin İstinye'deki İstanbul Başkonsolosluğuna da 9 Temmuz 2008'de silahlı saldırı düzenlenmiş, 3 emniyet mensubu şehit olmuş, çıkan çatışmada 3 terörist ölü ele geçirilmişti.

Olayla ilgili tutuklu sanık Dursun Patan ile tutuksuz sanık Servet Çınar hakkında terör örgütü El-Kaide üyesi olma suçundan dava açılmıştı.

Kaynak: AA