Kayseri Şeker Sahur Programlarına İlgi Yoğun Olunca Parklarda Yapılmaya Başlandı

Kayseri Şeker Sahur sofrası Yahyalı’da İlçe protokolünün de katılımıyla Yerköy’de yapıldı.

Kayseri Şeker Sahur Programlarına İlgi Yoğun Olunca Parklarda Yapılmaya Başlandı
Ağcaşar Sulama Birliği ve Yerköy Muhtarlığının katkılarıyla düzenlenen sahur programına köy muhtarlarının yanı sıra bölge çiftçileri de ilgi göstererek Kayseri Şeker sahur sofralarının en büyüğünü Yerköy parkında gerçekleştirdi. Sahur programına; Yahyalı Kaymakamı Metin Esen, Belediye Başkanı Esat Öztürk, İlçe Tarım Müdürü Serdar Alıcı, Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Üyesi İlhan Argun, Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Üyelerinden Hurşit Dede, Kayseri Şeker Fabrikası Genel Müdürü Levent Benli, Genel Müdür Yardımcıları Osman Canıtez ve Mehmet Özoğul, Kooperatif Müdürü İsmet Aksoy, Ağcaşar Sulama Birlik Başkanı, Yahyalı, Yeşilhisar ve Develi İlçelerinden köy muhtarları ile bölge çiftçileri katıldı.

Sahur programına Aşık Abdullah Karagöz de çiftçilik ile ilgili eserlerini söyleyerek ayrı bir renk kattı. Kayseri Şeker Sahur etkinliğine katılan Yahyalı Kaymakamı Metin Esen yaptığı açıklamada; Kayseri Şeker’in üst düzey yöneticileri çiftçisini karşısına almış, ekranların önünde konuşabiliyorsa kendine güvenen bir yönetim olmuştur. Bu tabloda Kayseri Şeker yöneticilerinin çiftçisine karşı yapması gerekeni yapmış, Çiftçinin her kuruşuna sahip çıkarak, onların kazancını artırmış, başı dik, alını açık bir yapıda olduğunu gördüm. Bu tablo ülkemiz açısından güzel bir gelişmedir dedi.

Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk; sahur programlarında yöneticilerin çiftçinin ayağına gelerek sorunlarını dinlediğinden dolayı ‘Köylü milletin efendisidir.’ sloganının Kayseri Şeker tarafından hayata geçirilmesinin güzel bir örnek olduğunu belirtti.

Sahur programında pancar ekicisi çiftçiler, pancar ekmeyen çiftçiler, köy muhtarları, sulama birlik başkanlarının Kayseri şeker ile ilgili görüş ve önerilerini dinleyen Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay; “Kayseri Şeker tarafından adeta çiftçi meclisi şeklinde düzenlenen sahur organizasyonlarının ülkemizde örnek alındığına dikkat çekerek biz bu meclislerde çiftçimizin düşüncelerini öğrenirken sadece pancarla ilgili sorunlarını görüşmüyoruz. Biz bütün çiftçilerimizin her türlü sorununu kendimize sorun olarak kabul ediyoruz. Pancar dışında arpa, buğday, ayçekirdeği, kabak çekirdeği, meyvecilik konularında da çiftçilerimizle görüşmeler yapmaktayız. Kuracağımız tarım marketler aracılığı ile çiftçimizin şeker pancarı dışındaki ürünlerini de en iyi şekilde değerlendirmeyi hedefliyoruz. Kayseri Şeker dört yıllık bir çalışma sonunda hem bu bölgenin hem sektörün hem de Türkiye’nin en önemli şirketlerinden biri haline geldi. Onun için bu yılı yatırım yılı ilan ettik. Ancak çiftçinin her bir kuruşu bizim için emanettir. Onun en doğru şekilde değerlendirilmesi hiçbir şekilde israf edilmemesi gerekir. Yapılacak olan yatırımları enine boyuna doğru tahlil ederek doğru planlayıp doğru yapmak zorundayız. Böyle yaparsak uzun süre bu yatırımlardan yararlanma imkanı ortaya çıkacaktır. Bu esnada Pancar üretmeyen çiftçilerimizin sorunlarına da duyarsız kalmayacağız. Tüm çiftçileri bizim çiftçimiz olarak görüyoruz. Onların geleceği onların sıkıntısı bizim sıkıntımızdır. Çocuklarının geleceğini bile bizim sorunumuz olarak görüyoruz. Bizim en önemli sermayemiz çiftçinin bize olan güvenidir. Biz bunu zedeleyecek bir şey yapamayız. Bunun için yatırım konusu bizim için çok önemlidir. İnşallah Cenab-ı Allah sağlık içerisinde planlanan yatırımları yapmayı nasip eder” dedi.

Kaynak: İHA