Vali Tuna, Balıkdamı Ve Pessinus Kazı Evi'nde İnleme Yaptı

EskişŸehir Valisi Güngör Azim Tuna, Sivrihisar Balıkdamı Göleti'nde ve Ballıhisar Pessinus Kazı Evi'nde incelemelerde bulundu.

Balıkdamı Göleti'nde inceleme yapan Tuna ve beraberindeki heyet, gölet etrafında bulunan Ahiler ve Yeni DoğŸan köy halkının sorunlarını dinledi.

DoğŸa turizmi açısından bölgenin değŸerlendirilmesi gerektiğŸini aktaran Tuna, EskişŸehir'i Kongre Merkezi, SağŸlık Turizmi, Arkeolojik, Kültürel ve Tarihi değŸerleriyle, alternatif turizm alanlarında kendini gelişŸtirmişŸ bir şŸehir olarak nitelendirdi.

Balıkdamı'ndaki hayvan türlerinin iyi tanıtılması gerektiğŸini anlatan Tuna, "Buradaki kuşŸ çeşŸitliliğŸini görmek için insanların buraya gelmesini arzu ediyoruz. Hepimizin amacı el birliğŸi ile bu bölgeyi turistik anlamda canlandırmak. Osmangazi ǜniversitemizin bu bölgede yaptığŸı güzel çalışŸmaları var. Köy halkımız, yaşŸadığŸı bazı sıkıntıları bize aktardı. Bu sıkıntıları en kısa sürede çözmeye çalışŸacağŸız. Kurumlar arasında yapılacak olan işŸbirliğŸi ile burada gerekli önlemler alınacak" dedi.

Vali Tuna ve beraberindeki heyet daha sonra Ballıhisar Köyü'nde bulunan Pessinus'da inceleme yaptı. Bölgede yapılan kazılar sonucu bulunan antik eserleri inceleyen Tuna, yetkililerden bilgi aldı.

Ahiler Köyü Muhtarı Süleyman Safa, doğŸa turizmi açısından bölgenin bir kuşŸ cenneti olduğŸunu, fakat balık türlerinin İsrail yayınları yüzünden yok olma tehlikesiyle karşŸı karşŸıya kaldığŸını bildirdi.

Tuna'ya EskişŸehir Osmangazi ǜniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen, Sivrihisar Kaymakamı Erdinç Yılmaz, Sivrihisar Belediye BaşŸkanı Hamid Yüzügüllü, Orman Bölge MüdürlüğŸü Su İşŸleri şžube Müdürü Ergün Selvi ve diğŸer ilgililer de eşŸlik etti.

Kaynak: AA