Kültür Ve Turizm Bakanlığı Açıklaması

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Adana medyasına mensup bazı yayın organlarında "Ömer Çelik'ten zalimlerle imza tebessümü!" başlığıyla aktarılan haberde tamamen gerçek dışı bilgilere yer verildiği bildirildi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, habere konu turizm anlaşmasının özel girişim olarak faaliyet gösteren acenteler arasında gerçekleştirildiği belirtildi.

Anlaşmanın Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Bakan Ömer Çelik ile hiçbir bağlantısı bulunmadığı aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bakan Ömer Çelik, sosyal medya hesabından yalnızca acenteler ile onların bağlı olduğu sivil toplum kuruluşlarının yapmış olduğu anlaşmayı duyurmuştur. Haberle birlikte kullanılan ve 'zalimlerle imza tebessümü' olarak tanımlanan fotoğraf, iki yıl önce Bakan Ömer Çelik'in 24 Mart 2013 tarihinde Çin Halk Cumhuriyeti'ne gerçekleştirdiği ziyaret sırasında Şanghay'daki Türkiye Araştırmaları Merkezi'nin açılışında çekilmiştir. Açılışa ilişkin haber ve görseller Bakanlık sitesinde yer almaktadır. Haberciliğin temel prensiplerinden 'doğruluk' ve 'gerçeklik' ilkelerine tamamen ters olan bu haberin, halkımızı, bu mübarek ayda duygularını kullanarak yanıltmaya yönelik hazırlandığı açık ve nettir. Mesleki etikle hiçbir şekilde bağdaşmayan bu haber, kamuoyunun takdirine bırakılmıştır."

Kaynak: AA