CHP'li Özel İle HDP'li Kürkçü Salihli'de

Salihli’de, 15 tarım işçisinin trafik kazasında hayatını kaybetmesinin ardından CHP milletvekilleri işçi yakınlarını ziyaret etti.

CHP'li Özel İle HDP'li Kürkçü Salihli'de
HDP İzmir Milletvekili Eruğrul Kürkçü, CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel ve Mazlum Nurlu köylülerden bilgi aldı.

Son zamanlarda Manisa’da büyük acılar için sürekli bir araya gelindiğini ve bu durumdan duydukları üzüntüyü belirten CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, şunları söyledi: “Bu bizi kahrediyor. Bugün kazaya karışan 15 canımız bu köyün insanları. Basına tarım işçisi olarak yansıyor ama aslında tarım işsizi bunlar. Tarımda para kazanamadıkları için ikincil işlerin peşine düşüyorlar. Yoksa emeklerinin karşılığını tam alabilseler, böyle sabahın 5’inde insan taşımaya müsait olmayan yük taşıyan bir aracın arkasında kilosu 1,5 liraya satılacak yaprakları toplayarak yaprak toplamaya çıkamazlar. O zaman daha iyi ücret talep eder bu araca binmeyi ret ederler. Zor durumdalar hayat şartları onları arabanın kasasında bir araya getirdi."

Salihli - Akhisar arasındaki yolun 1998’den beri geçen yasama yılında tüm milletvekillerinin soru önergelerine rağmen bitirilmediğini anlatan Özel, sözlerini şöyle sürdürdü: "Evlerine götürülecek düzenli gelirleri olmadığı için aile sigortası uygulanmıyor. Burada ölen kadınların hepsi evlerine gelen yeterli gelir olmadığı için bu duruma düştü. Türkiye’nin siyaset üstü bir şekilde bir ailenin hiç olmazsa yaşamını sürdürecek bir gelire sahip olması için eksik olan sigorta kolunu hayata geçirerek kadınlarla gelir elde edilmesi son derece önemlidir. Aksi halde güvencesiz çalışan bir kadını büyükşehirler bir gökdelenin 26. katında camdan dışarı çıkmış cam silerken, öbür gün sabahın 5’inde yaprak toplamaya giderken kaybetmeye devam edeceğiz. Bundan sonraki süreçte acıların yaşanmaması için mecliste yapacaklarımız vardır. Mevsimlik tarım işçileri için önergemizi ve kanun teklifini gündeme getireceğiz.”
Kaynak: İHA