Alanya'da Kazakistan Kutlamaları

Alanya ilçesinde düzenlenen, Astana Günleri ve Kazakistan Devlet Başkanı Nursultan Nazarbayev'in 75. doğum günü kutlamaları kapsamında yamaç paraşütü etkinliği gerçekleştirildi.

Kazakistan'ın Alanya Fahri Konsolosu Ahmet Cebeci tarafından düzenlenen organizasyonda 40 yamaç paraşütçüsü, ilçede yaşayan Kazak vatandaşlarıyla uçuş yaptı. Yassıtepe'den gerçekleştirilen atlayış, Keykubat Plajı'ndaki inişle sona erdi.

Cebeci, gazetecilere yaptığı açıklamada, Alanya'da yaşayan Kazak vatandaşlarıyla 6 Temmuz Astana Günleri'ni ve Kazakistan Devlet Başkanı Nazarbayev'in 75. doğum gününü kutladıklarını söyledi.

Kazak halkı için bugünün çok özel olduğunu vurgulayan Cebeci, "Kazakistan'ın başkenti önce Almatı'ydı. Daha sonra alınan kararla başkent Astana'ya taşındı. 6 Temmuz'da Kazakistan'ın başkenti Astana oldu" dedi.

Bugünün Nazarbayev'in doğum günü de olduğunu bildiren Cebeci, tüm Kazak halkının Astana Günleri'ni ve Devlet Başkanı Nazarbeyev'in doğum gününü kutladı.

Cebeci, paraşütçülerin Kazakistan bayrağı ve Nazarbeyev'in fotoğrafıyla iniş yaptığını anlatarak, böylece Kazakistan için önemli iki günü kutladıklarını belirtti.

Kazakistan vatandaşı Nurbolat Narzhanov ise Türkiye'de 15'inci kez tatil yaptığını kaydederek, "Kazak ve Türk halkının kökenleri, kültürleri aynı. Buraya geldiğimizde aynı kelimeleri kullanıyoruz" ifadesini kullandı.

Kaynak: AA