Kaymakam Güntepe'nin Beytüşşebap'a Atanması

Mülki İdare Amirleri Kararnamesi ile Hamamözü Kaymakamlığı görevinden, Şırnak'ın Beytüşşebap Kaymakamlığına atanan Kadir Güntepe, "Kendi isteğimle ve devlet büyüklerimizin uygun görmesiyle gerçekleşen bu tayinin sürgün değil, aksine benim için şeref olduğunun herkes tarafından bilinmesini isterim" dedi.

Kaymakam Güntepe'nin Beytüşşebap'a Atanması
Güntepe, kaymakamlık binası önünde düzenlenen uğurlama töreninde yaptığı konuşmada, Beytüşşebap'a tayin edilmesine ilişkin ulusal medyada, 'kaymakam sürüldü', 'sürgüne gönderildi' şeklinde haberlerin yer aldığını söyledi.

Haberlerin kendisini derinden üzdüğünü belirten Güntepe, "Bu tayin tamamen kendi irademle olmuştur. Devletimiz artık eski Türkiye mantığıyla Beytüşşebap gibi hassas, önemli yerleri sürgün yeri olarak görmemektedir. Tam tersine bu tip yerel dinamikleri olan yerlerin hassasiyetini bilerek kamu görevlisi atamaktadır" diye konuştu.

- "Beytüşşebap'ta görev yapabileceğime dair tayin dilekçesi verdim"

Güntepe, 'çıkan haberler dolayısıyla, Spor Genel Müdürü ile yaşadığımız hadiseden dolayı bu tayinin gerçekleştiği yönünde kamuoyunda bir algı oluşmuştur' ifadesini kullanarak, şöyle devam etti:

"Bu tamamen yanlıştır ve gerçek dışıdır. Çıkan kararname şahsıma özel bir kararname değildir. Benimle birlikte görev süresi dolan 500'ü aşkın mülki idare amirini kapsayan genel bir kararnamedir. Ayrıca gönüllü olarak Beytüşşebap'ta görev yapabileceğime dair verdiğim tayin dilekçesi hem Valiliğimizin hem de Bakanlığımızın kayıtlarında mevcuttur. Ne mutlu bana ki Beytüşşebap gibi çok önemli, stratejik bir yerde görev yapma şerefi şahsıma tevdi edildi."

Mülki idare amirleri olarak vatanın hiçbir toprağını sürgün yeri olarak görmediklerini vurgulayan Güntepe, "Her karış toprağını kutsal bildik. Gönüllü olarak gittiğim Beytüşşebap da bu vatanın bir parçasıdır, diğer yerler gibi burada da çalışmak bizim için şereftir, onurdur" dedi.

Güntepe, AK Parti Amasya Milletvekili Sait Yüce, İlçe Belediye Başkanı Bahattin Destebaş, kamu kurum ve kuruluşlarının yetkilileri, Kaymakamlık personeli ve vatandaşlarla vedalaştıktan sonra ilçeden ayrıldı.

Kaynak: AA