İhlas Holding İcra Kurulu Başkanı Kani Bozbay, İhlas Vakfında Kariyer Eğitimi Alan Geçlerle Bir Araya Geldi

İhlas Holding İcra Kurulu Başkanı Kani Bozbay, katıldığı İhlas Vakfı “Hayata Hazırlık Atölyesi Programı”nda, hayat tecrübelerini, iş hayatının kurallarını ve başarının sırrını gençlerle paylaştı.

İhlas Holding İcra Kurulu Başkanı Kani Bozbay, İhlas Vakfında Kariyer Eğitimi Alan Geçlerle Bir Araya Geldi
İhlas Vakfı Kariyer Akademisi tarafından her yıl düzenlenen “Hayata Hazırlık Atölyesi Programı” Türkiye’nin çeşitli üniversitelerinden mezun olan gençleri, iş hayatında (hayat yolunda) başarı yakalamış kişilerle İhlas Vakfı Merkezinde bir araya getiriyor. Programda üniversite mezunları ile buluşan İhlas Holding İcra Kurulu Başkanı Kani Bozbay, İhlas Holding’in stratejik yol haritasını gençlerle paylaştı.

“HER ŞİRKETİ DEĞERLENDİRDİK VE HEDEFLER KOYDUK”

Strateji kelimesinin ’doğru yol’a gitmek olduğunu ifade eden İhlas Holding İcra Kurulu Başkanı Kani Bozbay sözlerini şöyle sürdürdü: “Stratejik yol bir bakıma sırat köprüsü ile aynı anlamı taşır, o da doğru yoldur çünkü. Stratejik yol haritamızı yaptık, bunu cümleler ile ifade etmem çok zor. Ancak matematiksel değerler ile ifade etmem gerekiyor. 2017’ye kadar stratejik planımızı yaptık, her şirketi değerlendirdik ve hedefler koyduk. Stratejik yol haritalarında şirketler kendi tecrübelerini hangi alanlara aktaracağını tespit etmesi lazım. Hangi şirketler ne gibi zararlar yapıyor, şirketlerde zayıf noktalarımız neler bu yol haritasında mevcut”.

“BAŞARININ SIRRI BEN DEĞİL BİZ OLMAK”

İhlas Vakfı’nın yurtlarından yetişmenin büyük bir onur meselesi olması gerektiğini vurgulayan Bozbay, “Enver Ören ağabeyimizin dediği gibi başarının sırrı, ben değil biz olmaktan geçer. Hakikaten biz olduğumuz zaman ülke için, aile için veya şirketler için bu husus çok önemli. Başarıyı sevin ancak başarısızlıktan dolayı yılmayın. Vazgeçme, üşenme erteleme bu üç ilkeyi benimseyin. Tenkit etmeyin tenkit etmek düşmanlığa yol açar. Gülümseyerek selam vermek hatır sormak insanı yüceltir. Anneler babalar çocuklarını sınava at yarışı gibi hazırlıyorlar. Ama unuttukları bir şey var hep maddiyata yönelik hazırlıyorlar. Bu yüzden çocuklar başarılı olmadıkları zaman sapıtıyorlar” şeklinde konuştu.

“BİZİM TEK EKSİĞİMİZ ÜNİVERSİTE”

İhlas Holding olarak tek eksik yönlerinin bir üniversitelerinin olmadığını belirten Bozbay, “Bugün birçok holding kendi üniversitesini kurdu. Bu holdingler kendi üniversitelerindeki branşlaştı noktalarda kendisi seçerek şirketinde çalışmaya alıyor. Bizim bir tek üniversitemiz yok. Üniversite bizim olmazsa olmazlarımızdan bir tanesi. Sebebi ise birçok eğitim dalında yetiştireceğimiz gençleri kendimiz yetiştirmemiz lazım” dedi.

MEZUNLAR İÇİN KİŞİSEL GELİŞİM PROGRAMI

Üniversite mezunu gençlere misyon, çalışma becerisi ve iletişim yöntemleri gibi kişisel gelişim konuları program dahilinde gençlere anlatılıyor. İhlas Vakfı Kariyer akademisi tarafından düzenlenen, “Hayata Hazırlık Atölyesi Programı” ile İhlas Holding ve bağlı şirketler ile İhlas Vakfına gönül veren bir kısım kuruluşların yetkilileri bilgi ve birikimlerini gençler ile paylaşması sağlanıyor.

Kişisel gelişim programında ayrıca tarihi ve kültürel gezilerin yanında iş dünyasından önemli kuruluşlara da saha ziyaretleri yapılıyor. Programın sonunda, konuşmacı olarak katılan İhlas Holding İcra Kurulu Başkanı Kani Bozbay’a, İhlas Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Av. Mehmet Okyay, Kuleli Askeri Lisesinin fotoğrafının olduğu bir hediye takdiminde bulundu.
Kaynak: İHA