Vali Aksoy Saldırıda Ölen Çaran'ın Ailesini Ziyaret Etti

Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, dün akşam Çınar ilçesinde uğradığı silahlı saldırı sonucu polismemuru Mehmet Uyar ile birlikte hayatını kaybeden Osman Çaran adlı vatandaşın ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

Vali Aksoy Saldırıda Ölen Çaran'ın Ailesini Ziyaret Etti
Çınar Belediyesi Yasevi’ndeki ziyarete Vali Aksoy’un yanı sıra 7. Kolordu ve Garnizon Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, Çınar Kaymakamı İsmail Şanlı, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Hasan Ceyhun Keleş, İl Emniyet Müdürü Dr. Halis Böğürcü de katıldı.

Duaların okunduğu taziyede konuşan Vali Aksoy, “Buraya gelmeden önce dün gece Çınar’da şehit düşen polisimizi memleketine uğurladık. Daha sonra da buraya gelelim dedik. Halkı ve güvenlik güçlerini hedef alan terör eylemlerinden birinde esnafımızla sohbet etme noktasında bir araya gelen polisimize ve yanındakilere yapılan saldırı sırasında esnafımız ve bir vatandaşımız yaralandı. Esnafımız hayatını kaybetti. Kolordu komutanımız, başsavcımız, il jandarma komutanımız, il emniyet müdürümüz ve diğer kurum yöneticilerimizle beraber bu acıyı paylaşmak ve terörü lanetlemek üzere buradayız. Terörün varacağı hiçbir nokta yok. Bu konuda devletimiz kararlı bir şekilde mücadele etmeye devam edecektir. Ölümlerle hiçbir yere varılamayacağını herkes görmelidir. Temennimiz bu son olur ve bundan sonra bu tür ölümlerle halkımız ve güvenlik görevlilerimiz karşı karşıya kalmaz. Mekanı cennet olsun, Allah rahmet eylesin, ruhları şad olsun. Yaralı vatandaşımıza da acil şifalar diliyoruz. Umarız o da en kısa zamanda sağlığına kavuşur ve tekrar aramıza döner” dedi.

Konuşmanın ardından Vali Aksoy ve beraberindekiler olayın gerçekleştiği yere geçerek yetkililerden bilgi aldı.
Kaynak: İHA