Bayburt'da Şehit Yakınları Ve Gazilere İftar

Bayburt Valisi Yusuf OdabaşŸ, iftarda şŸehit ve gazi aileleriyle bir araya geldi.

Bayburt'da Şehit Yakınları Ve Gazilere İftar
ǖğŸretmenevi'nde düzenlenen iftara, Vali OdabaşŸ, Garnizon Komutanı Piyade Kurmay Albay Mehmet Nail YiğŸit, Cumhuriyet BaşŸsavcısı Hasan UğŸurlu, Adalet Komisyonu BaşŸkanı İsmail Deniz, Aydıntepe Kaymakamı Yeliz Yıldızhan, Demirözü Kaymakamı Zihni Yıldızhan, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay İsmail Ferhat ǖzbaşŸ, İl Emniyet Müdürü İsa Bülent Kaya, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hayrettin Pala, bazı kurum müdürleri ve şŸehit aileleri ile gaziler katıldı.

Vali OdabaşŸ, burada yaptığŸı konuşŸmada, şŸehit aileleri ve gazilerle iftar yapmanın mutluluğŸunu yaşŸadığŸını belirterek, "Her türlü ihtiyacınızı devlet olarak karşŸılamak zorunluluğŸu içerisindeyiz. Tabi imkanlarımız sınırlı olmakla birlikte bir sosyal devlet olma gereğŸi bu, şŸehit ve gazilerimizin tüm ihtiyaçlarını karşŸılamak zorundayız. Dolayısıyla bu durumda olan sizlere bir kere daha ben teşŸekkür ve minnetlerimi belirtmek isterim" dedi.

Bu toprakların yurt edilebilmesi için çok sayıda şŸehit verildiğŸini ve yine bu uğŸurda çok insanın gazi olduğŸunu anımsatan OdabaşŸ, şŸunları kaydetti:

"Bizler şŸehitlerimizin, gazilerimizin çokluğŸu ile övünmek istemeyiz ama bir vatan toprağŸının kutsal olabilmesi için mutlaka şŸehit kanına ihtiyaç olduğŸunu da hepimiz biliyoruz. Bu vatan her karışŸ toprağŸı şŸehit kanları ile yoğŸrulmuşŸ, atalarımızın çok büyük mücadeleler neticesinde elde ettiğŸimiz vatan toprağŸıdır. Tabi ki bu vatan toprağŸının elde edilişŸinde kanlarını seve seven bu askerlerimize, polislerimize ve canlarını feda eden bunlara teşŸekkür ettiğŸimiz gibi gazi olan polislerimize, askerlerimize de burada bir kere daha teşŸekkür etmek isterim."

Kaynak: AA