'2015 Yılı Edirne İçin Asayiş Yönünden Huzurlu Geçiyor'

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, ''İçinde bulunduğumuz 2015 yılı kentimiz için son 15 yılının en huzurlu yılı olduğunu gösteriyor''dedi.

'2015 Yılı Edirne İçin Asayiş Yönünden Huzurlu Geçiyor'
Vali Şahin, Polis Evi Sosyal Tesisleri'nde düzenlediği basın toplantısında, Suruç'ta, yapılan bombalı saldırı nedeniyle 32 vatandaşın hayatını kaybetmesinin tüm Türkiye'yi hüzne boğduğunu belirterek ölenlere rahmet yakınlarına da başsağlığı diledi.

654. Kırkpınar Güreşleri Haftası'nın başladığını hatırlatan Vali Şahin, ''Sadece Edirne için değil, Türkiye için çok önemli bir organizasyon. Sayın başbakanımız da fırsat bulursa pazar günü yapılacak Başpehlivanlık güreşlerini izlemeye gelecek'' dedi.

Polis ve jandarma bölgesinde yapılan arama faaliyetlerine 2014 yılından sonra ağırlık verildiğini anlatan Vali Şahin, faaliyetlerin artmasının ilin huzuruna katkı sağladığını vurguladı.

Edirne'nin huzurun sağlanmasında emniyet ve jandarmanın büyük payı olduğunu anlatan Vali Şahin, ''Bizim arzumuz burada yaşayan halkımıza huzur vermek, refahı getirmektir. Herkesin 24 saat elini kolunu sallayarak rahat bir şekilde, ilimizin her köşesine gitmesini gelmesini temin etmektir. Bunu da veriyoruz. Erkek olsun bayan olsun 24 saat çok rahat bir şekilde kentimizde dolaşması çok güzel bir olay'' dedi.

Edirne'de hırsızlık suçlarında belirgin bir azalma olduğunu ifade eden Vali Şahin, konuşmasına şöyle devam etti:

''İçinde bulunduğumuz 2015 yılı kentimiz için son 15 yılının en huzurlu yılı olduğunu gösteriyor. Asayiş istatistikleri bunu gösteriyor. Geçen yıla nazaran yüzde 30 ile yüzde 50 arasında düşüş var. Hem jandarma hem polis bölgesinde yakalamalar arttı. Jandarma bölgesinde nisan ayında hiç hırsızlık olmamış. Bu jandarmamızın etkin çalıştığını gösteriyor. Suç oranlarının azalmasında artan ceza miktarları da etkili olmuştur. Ben emniyet ve jandarma teşkilatımıza yaptığı özverili çalışma nedeniyle teşekkür ederim''

Kaynak: AA