Suruç'taki Patlama Manisa'da Protesto Edildi

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Manisa İl Örgütü, Manolya Meydanı’nda düzenlediği basın açıklamasıyla Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde meydana gelen patlamayı protesto etti.

Suruç'taki Patlama Manisa'da Protesto Edildi
HDP il binası önünde toplanan kalabalık, polisin geniş güvenlik önlemleri altında Manolya Meydanı’na yürüdü. Burada HDP Manisa İl Eş Başkanları Hatice Aslan ve Sait Taycı basın açıklamasında bulundu. Kobani’yi yeniden yapılandırma sürecine müdahil olmak için Türkiye genelinde gençlerin Suruç’ta bulunduğunu hatırlatan Eş Başkan Hatice Aslan, “Arkadaşlarımıza haince bir saldırı yapılıp resmen bir katliam işlenmiştir. Bu katliamlar ne ilk ne de son oldu. Son dönemlerde Kürt halkı üzerinde, insanlık üzerinde yürütülen bu katliamları şiddetle kınıyor, faillerini bulunmasını istiyoruz.” dedi.

HDP Manisa Eş Başkanı Sait Taycı ise, “Karanlığın efendileri, eli kanlı maşalarının aracılığıyla bugün, sosyalistleri, yurtseverleri, devrimcileri, Rojova devriminin tüm dostlarını ve tüm demokrasi ve barış güçlerini hedeflemişlerdir. İnsanlık tarihine kara bir leke olarak geçecek insanlık adına utanç verici bir gün yaşıyoruz. Bugün Pirsus’ta (Suruç) toplanarak Kobani’de yaşamı yeniden inşa etmek için bir araya gelen gencecik fidanlarımıza barışın ve insanlık onurunun kardeşlerine haince ve alçakça saldırı düzenlendi.

Bu alçakça saldırı toplumsal barışa, kardeşliğe ve insanlık onuruna yapılmış siyasal bir saldırıdır” diye konuştu.

Basın açıklamasının ardından toplanan kalabalık sessizce dağıldı.
Kaynak: İHA