Başbakan'dan Saldırıya İlişkin Önemli Açıklamalar

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde gerçekleştirilen terör saldırısıyla ilgili son durumu açıkladı.

Başbakan'dan Saldırıya İlişkin Önemli Açıklamalar
Basın toplantısı düzenleyen Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Basın açıklaması yapan bir gruba karşı, orada söz konusu olan bir patlamada 30 vatandaşımızı kaybettik. 104 vatandaşımız yaralandı. Bunlardan 74’ü hastaneye intikal edecek şekilde yaralıydı. Bu yaralılarımızdan 31’i taburcu edildi, 43’ü hastanede.  10’u ameliyat halinde, 9’u da yoğun bakımda" dedi.

Saldırının hedefinin bizzat Türkiye olduğunu ifade eden Davutoğlu, teröre karşı ortak mücadele çağrısı da yaparak, "Bütün parti liderlerine gün bugündür diyorum. Hangi terör örgütü Türkiye’yi hedef almışsa işte meydan bu meydandır. Siyaset, hikmet bugünlerde belli olur. Olumlu bir cevap almamız halinde terör örgütlerine karşı deklarasyonu imzalayacağız. Ümit ederim ki bu çağrımız karşılıksız kalmaz" ifadelerini kullandı.

Başbakan Davutoğlu’nun hedefinde hükümeti DEAŞ’a destek vermekle suçlayanlar da vardı. Davutoğlu, "Hükümetimizi DEAŞ’ı desteklemekle itham edenlere sesleniyorum. Türkiye, DEAŞ’ı terör örgütü ilan eden ilk ülkedir. Hükümetimizi hedef alan suçlamalar gerçek dışıdır" dedi.

Kaynak: İHA