Davul zurnalı rant Danıştay'a tosladı

Başmüfettiş Atilla Şahin'in, Ataşehir Belediye Başkanı İlgezdi ile kol kola halay çekerek akladığı yolsuzluk dosyalarından ikisi Danıştay'dan döndü. İtiraz üzerine harekete geçen İçişleri Bakanlığı, yeni müfettiş görevlendirdi.

Davul zurnalı rant Danıştay'a tosladı
Davul zurnalı rant Danıştay'a tosladı
Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi ile halaylı şarkılı eğlencesiyle gündeme gelen Başmüfettiş Atilla Şahin'in akladığı rant usulsüzlükleri Danıştay'dan döndü. İçişleri Bakanlığı'nın görevlendirdiği yeni müfettiş, Başmüfettiş Şahin'in kapattığı Palladium AVM ve yeşil ilini imar izni dosyalarındaki usulsüzlükleri rapor etti. Vurgunu ortaya koyan raporda çarpıcı tespitler yer aldı. Rapora göre, Küçükbakkalköy'de, 238 dükkan ve 94 konutun bulunduğu Palladium AVM'nin bodrum katı yasalara aykırı olarak ticari işletmeye açıldı. 3 bin 200 metrekarelik ilave alan ve 8 dükkan, kanuna aykırı olarak hizmetlerine devam etti. Ataşehir Belediyesi kaçaklarla ilgili göstermelik bir işlem yaptı. Ancak herhangi bir yaptırımda bulunulmadı. Raporda, Ataşehir 2936 ada 4 parsel sayılı arsa üzerindeki bu AVM'nin bodrum katının ticari birim olarak kullanılmasına müsade edildiği için soruşturma açılması kararlaştırıldı.

YEŞİL ALANA İMAR

Ataşehir'deki ikinci AVM skandalı ise İçerenköy Mahallesi'ndeki 1046 ada 190 parseldeki Kozyatağı Bauhaus'la ilgiliydi. Yeşil alan olarak ayrılması gereken 2 bin 656 metrekarelik alanın kapatılarak ticari üniteye dönüştürüldüğü, ayrıca ortak alan olarak kullanılması gereken 588 metrekarelik kısmın da oto yıkama ve lastik satış yeri yapıldığı ifade edildi. 2008 yılında Kadıköy Belediyesi'ne bağlı olan bölgenin ruhsata uygun hale getirilmesi için belediye encümeni tarafından yıkım kararı alındı. Ancak Kadıköy Belediyesi'nin verdiği yıkım kararı, kaçak tesis Ataşehir Belediyesi tarafından işgal edildiği için uygulanamadı. 2010 yılında rapor hazırlanarak yıkımın yapılamadığı kayıt altına alındı. Ayrıca, Küçükbakkalköy mahallesi, imar dönüşümü yapılarak tıp merkezi, meslek eğitim kurs binası ve otel inşa edilen 2105 ada üzerindeki yapılarda imara aykırı ilaveler yapılmasına rağmen yıkım veya tahliye işlemlerinin gerçekleştirilmediği belirtildi.

ADLİYEDE ŞOV YAPTILAR
Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, trilyonlarca liralık yolsuzluk iddialarına cevap vermek yerine, dün adliyede şov yaptı. Adliyeye CHP İl Başkanı Murat Karayalçın'la beraber gelen İlgezdi, kendisi ve eşi Gamze Akkuş İlgezdi hakkında suç duyurusunda bulundu.

DAYAK NEDENİ ATAŞEHİR VURGUNU
Ataşehir'deki rant vurgununu ifşa ettikten sonra darp edilen CHP'li Kadıköy Belediye Meclis Üyesi Hüseyin Sağ, "Saldırının arkasında Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi var" yorumlarına ilişkin Sağ, "Beni dövenlerin Ataşehir'de yakalanması bu yorumları güçlendiriyor" dedi. Sağ, "Battal İlgezdi dahil tüm belediye başkanlarının mal varlıkları araştırılsın. Bu konuyla ilgili 2007'de önerge vermiştim" dedi.

YUMRUKLA GELEN SKANDAL

CHP'deki rant skandalının kahramanlarından Gamze İlgezdi, Meclis'te sol yumruğunu kuldırıp şov yaptı. Solcuların temsilcisi Gamze İlgezdi'nin, Ataşehir ve Kadıköy'deki kaçak rezidanslarda 15 dairesi çıktı.

ENİŞTE ESAT'IN BOMBACISIYLA AYNI LİSTEDE

CHP Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi ile belediye başkanı eşi Battal İlgezdi'nin şu an tatil yaptıkları Bodrum Türkbükü'ndeki muhteşem yazlık, tapuda Oya Şenyurt adına kayıtlı. Gamze İlgezdi'nin ablası Oya Şenyurt'un eşi Özer Çetin Şenyurt'un, 12 Eylül sonrası, Dev Yol davasından müebbet hapis aldığı ve firari listesinde olduğu anlaşıldı. 29 yıl süren müebbet hapis cezası alan Şenyurt'un davası, 2009'da zaman aşımına uğradı. Şenyurt'un arananlar listesinde, bugün Esat'ın provokasyonlarını yapan Acilciler grubunun lideri, Mihraç Ural da bulunuyor. Mihraç Ural, 2013'te Reyhanlı'da 52 kişinin öldüğü bombalı saldırının talimatını verdiği gerekçesiyle aranıyor.