Diyarbakır'da 6 Ayda 600 Bin Mevsimlik Çiçek Ekildi
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Park ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı’na bağlı ekipler, 120 bini lale olmak üzere 600 bin mevsimlik çiçeği parklara, bulvarların orta refüjlerine ve kavşaklara ekerek kenti renklendirdi.

Park ve Yeşil Alanlar Daire Başkanı Samet Uçaman, mevsimlik çiçeklerin belediye serasında üretildiğini ve kentin değişik yerlerine 6 ay içinde 600 bin çiçek ektiklerini kaydetti.
Vatandaşların sık kullandığı, kentin konforunu ve estetiğini etkileyebilecek alanlara mevsimlik çiçek ekimi yaptıklarına dikkat çeken Uçaman, "Stratejik olarak Suriçi ve tarihi alanların peyzaj düzenlemelerine önem gösteriyoruz. Bu alanlarda özellikle bu yıl daha fazla yoğunlaşmamız oldu. Kentin konforu ve estetiğinin daha önemlidir. Peyzaj çalışmalarında bundan sonraki dönemlerde daha farklı teknikler kullanacaklar. Sezonun son mevsimlik çiçeklerini ektikten sonra, çalışmalarının bundan sonraki büyük kısmının besleme ve sulama sistemiyle ilgili olacaktır" dedi.
