Mersin'de Baba Ve 2 Kızına Otomobilin Çarpması

İçel'de ehliyetsiz ve alkollü olduğu iddia edilen sürücünün, yolun karşısına geçmeye çalışan baba ve 2 kızına çarptığı kazayla ilgili hazırlanan bilirkişi raporunda, baba ve kızları asli, sürücü ise tali kusurlu bulundu.

İçel 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın üçüncü duruşmasına, kazada hayatını kaybeden baba Adem Eren (54) ve kızı Zeynep Zilan Eren'in (17) yakınları ile tarafların avukatları katıldı.

Tutuklu sanık 20 yaşındaki İclal G'nin de Adana Karataş Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'ndan Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi aracılığıyla katıldığı duruşmada, bilirkişi raporu okundu.

Raporda, sürücü İclal G'nin "otomobiliyle alkollü ve ehliyetsiz bir şekilde seyir halindeyken hızını ayarlayamayıp, hız azaltmayarak kavşağa girdiği ve yolun sağından soluna girmeye çalışan baba ve 2 kızına çarpması" nedeniyle tali kusurlu bulundu. Kazada hayatını kaybeden baba Adem Eren ve kızı Zeynep Zilan Eren ile yaralı kurtulan diğer kızı Öznur Eren (24) ise "Kendi can güvenliğini tehlikeye atarak dikkatsiz ve kusurlu bir şekilde gece saatlerinde koyu kıyafetlerle yolun karşısına geçmeye çalışmasından" dolayı asli kusurlu sayıldı.

Bunun üzerine söz alan müşteki avukatı, bilirkişi raporuna itiraz edeceklerini belirterek, mahkeme heyetinden süre tanınmasını talep etti.

Sanık İclal G. ise bilirkişi raporunu onayladığını belirterek, "Yüce adaletinize sığınıyorum" dedi. Sanık avukatı da müvekkilinin tahliye edilmesini istedi.

Mahkeme heyeti, sanık İclal G'nin tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı erteledi.

- Olay

Gazi Mustafa Kemal (GMK) Bulvarı'nda 14 Ocak 2015'te gece ehliyetsiz ve alkollü olduğu iddia edilen 20 yaşındaki İclal G, LA 112 yabancı plakalı otomobiliyle yolun karşısına geçmeye çalışan baba ve 2 kızına çarpmış, kazada baba ve kızı kaldırıldıkları hastanede hayatını kaybetmiş, diğer kızı da yaralanmıştı.

Kaza sonrası olay yerinden arkadaşıyla yaya olarak kaçan ve polis ekiplerince yakalanan sürücü ise tutuklanmıştı.

Kaynak: AA