DERLEME Yurttan Seçim Manzaralarına İlişkin Haberleri Derleyerek Yayımlıyoruz. Saygılarımızla. AA

25. dönem milletvekili genel seçiminde bazı illerde renkli görüntüler ortaya çıktı.

Tüm yurtta saat 08.00'de başlayan oy kullanma işlemi, 17.00'de tamamlandı. Seçim, renkli görüntülere sahne oldu.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki illerde kimi vatandaşlar, yöresel kıyafetler giyerek sandık başına gitti.

Erzurum'da Figen ve Numan Şenol, Düzce'de Emine ve Kadir Özoğlu, Kırklareli'nde Esma ve Egemen Görgün, İstanbul'da Kübra ve Cüneyt Haksöz çiftleri, düğünleri öncesinde gelinlik ve damatlıkla oy kullandı.

- "Üçüz"leri ile sandık başına gittiler

Sivas'ta yaşayan Kemal ve Dilek Akıncı çifti, 6 yaşındaki kızları Hilal ve 6 aylık üçüzleri "Recep", "Tayyip" ve "Erdoğan" ile sandık başına giderek oy kullandı.

Bursa'nın İnegöl ilçesinde yaşayan Pınar ve Tuncay Erdoğan çifti, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile aynı ad ve soyadı taşıyan 7,5 aylık bebekleriyle geldikleri okulda oy verdi.

Şırnak'ın Silopi ilçesinde dün doğum yapan 38 yaşındaki Sine Tayboğa, hastaneden taburcu edildikten sonra kucağında bebeğiyle sandık başına gitti.

- Seçimi 1 saatte tamamladılar

Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesine bağlı Büyük Köşkerli Mahallesi'nde oy kullanma işlemi, seçmen sayısının az olması dolayısıyla yaklaşık 1 saatte tamamlandı. Büyükşehir Kanunu ile mahalleye dönüştürülen Büyük Köşkerli'de kayıtlı 20 seçmen oy kullandı.

- Yaşlılar huzurevinde oy kullandı

Yaşlı ve engelli vatandaşlar, sağlık görevlilerinin ve yakınlarının yardımıyla sandık başına gitti.

Kırklareli Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nde kurulan sandıkta, yaşlılar oy kullandı.

Edirne Huzurevi'ndeki yaşlılar, milletvekili genel seçimi için oy kullanacakları okula kendilerine tahsis edilen otobüslerle götürüldü.

Balıkesir'in Bandırma ilçesinde yaşayan Nadide Havutça (82), oyunu kullandığı sandığa oğlu CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça'nın sırtında gitti.

- Tek kişi için sandık kuruldu

Batman'da Ezidilerin yaşadığı ve 16 seçmenin bulunduğu Yolveren köyünde 76 yaşındaki muhtar Mehmet Alcu için Yakıtlı köyünde sandık kuruldu.

Afganistan'daki iç savaş nedeniyle 32 yıl önce Hatay'a yerleşen Özbek kökenli vatandaşlar, milletvekili genel seçimi için sandık başına gitti.

Muğla'nın Fethiye ilçesinde yaşayan ve Türk vatandaşlığına geçen yabancılar, oylarını kullandı.

Nüfusunun büyük çoğunluğu ABD'de yaşayan Giresun'un Yağlıdere ilçesindeki gurbetçilerden bazıları, vatandaşlık görevini yerine getirmek için 12 bin kilometre yol katedip memleketlerine oy kullanmaya geldi.

- Oy kullanıp denize koştular

Muğla ve İçel'de sabahın erken saatlerinden itibaren oylarını kullanan vatandaşlar, denize girerek sıcak havanın keyfini çıkardı.

Rize'de bazı vatandaşlar, sabah erken saatlerde oy verdikten sonra bahçelerinde yaş çay hasadı yaptı.

"Dünyanın en uzun adamı" unvanına sahip, 2,51 metre boyundaki Sultan Kösen, oyunu Mardin'in Derik ilçesinde kullandı.

Batman merkeze bağlı Çayüstü köyünde mağarada yaşamlarını sürdüren aileler, köyün tek ayakta kalmış yapısı Çayüstü Camisi'nde oy verdi.

- "Evet" mührünü alnına bastı

Manisa'nın Yunusemre ilçesindeki 23 Nisan Ulusal Egemenlik İlkokulunda oyunu kullanan veteriner hekim Bora Benli, "Evet" mührünü alnına bastı.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Spor Toto Süper Lig'e çıkan Antalyaspor'un formasıyla oyunu kullandı.

Niğde'de oylarını kullanmak için sandığa giden vatandaşlara çay ikram edildi.

Düzce'nin Cumayeri ilçesinde iki sporcu, Melen Çayı'nda katılacakları rafting turu öncesi bota binecekleri özel giysilerle sandık başına gitti.

- Oy pusulaları askeri helikopterle taşındı

Türk Silahlı Kuvvetleri, milletvekili genel seçimlerinde vatandaşların oy kullanması için seçim ve sandık güvenliği kapsamında, Diyarbakır'da bazı yerleşim bölgelerine oy pusulalarını helikopterle götürdü.

- Tillo ve Tüysüz'de çifte seçim heyecanı

Siirt'in Tillo ilçesinde, belediye başkanı, başkan vekili ile 8 belediye meclis üyesinin istifası nedeniyle YSK'nın seçimin

yenilenmesi yönünde karar alması üzerine, seçmenler milletvekilliğinin yanı sıra belediye başkanlığı için de oy kullandı.

Danıştay'ın belediyeliği iade kararı verdiği Osmaniye'nin Toprakkale ilçesine bağlı Tüysüz beldesinde, çifte seçim heyecanı yaşandı. Tüysüz'de seçmen hem milletvekillerini hem de belediye başkanını belirlemek için sandık başına gitti.

- Kalp krizi geçiren seçmen öldü

Muğla'nın Datça ilçesinde oy kullanmak için sıra beklerken fenalaşan 70 yaşındaki Mehmet Akgün, yaşamını yitirdi.

Kars'ta başkasına ait kimlik bilgileriyle oy kullanmak istediği iddia edilen kişi yakalandı.

Sakarya'nın Akyazı ilçesinde, sandık başkanı M.K'nın "kolaylık olsun" diye evde mühürlediği oy pusulaları ve zarflar, itiraz üzerine iptal edilerek yenileri getirildi.

Balıkesir'in Susurluk ilçesindeki Beşeylül İlkokulunda oyunu kullandıktan sonra cep telefonuyla pusulanın fotoğrafını çeken bir kadın hakkında yasal işlem yapıldı.

- Şanlıurfa'da "oy" kavgası

Yurt genelinde, çeşitli suçlardan aranan çok sayıda kişi oy kullanmaya geldikleri okullarda yakalandı.

Şanlıurfa'da, merkez Eyyübiye ilçesi Uğurlu Mahallesi ile Siverek ilçesinde iki grup arasında çıkan kavgalarda 11 kişi yaralandı.

Erzurum'da bir okulda oy kullanma meselesi yüzünden çıkan kavgada sandık başkanı darbedildi.

Isparta'da seçim güvenliğini bozduğu gerekçesiyle gözaltına alınan HDP'li sandık görevlisi, savcılık talimatıyla serbest bırakıldı.

Erzurum'da Palandöken İlçe Seçim Kurulundan verilen seçim zarflarını götüreceği okulun adresini sormak için bir başka okula giden görevli Sinan Ö. hakkında, şikayet üzerine tutanak tutuldu.

Kaynak: AA