Çevre Düzenlemesi Tamamlanan Fatih Camisinde İftar Verildi

Fatih Belediyesi, Fatih Camii avlusunun çevre düzenlemesi bitiminin ardından iftar yemeği düzenledi.

Fatih Camii avlusunun çevre düzenlemesi bittikten sonra ilk kez görücüye çıktı. Fatih Belediyesi, Fatih Camii avlusunda iftar yemeği düzenleyerek avluyu halkın kullanımına açtı. Avlunun üst kısmının düzenlenmesi yanı sıra alt kısmında şadırvan ve tuvaletler bulunuyor. Cami avlusunun düzenlenmesi yaklaşık bir yıl sürdü. Avluda iftar öncesi vatandaşlara kuran tilaveti ve tasavvuf müziği dinletildi.

Başkan Mustafa demir iftar alanına gelerek vatandaşların masalarını gezdi. Vatandaşların fotoğraf çektirme isteğini kırmayan Başkan Demir, vatandaşlarla bol bol fotoğraf çektirdi. Ezan vaktinin yaklaşmasıyla birlikte Başkan Demir, masaya oturarak iftar vaktini bekledi. İftar vaktinin gelmesinin ardından dua eden Başkan Demir ve vatandaşlar oruçlarını açtı.

Başkan Mustafa Demir.’’Fatih çevre düzenlemesini yapıyoruz. Akdeniz caddesindeki düzenleme nispeten bitti. Buradaki iftarı aynı zamanda yarım açılış olarak kabul ettik. Hiçbir şey olmasa bile, bu güzel iftarı bu kadar güzel insanlarla birlikte yapmamıza vesile olduğu için bu caminin etrafındaki düzenlemeye helal olsun’’ dedi.

Başkan Demir, “Ramazan ayı boyunca sadece Fatih cami avlusu değil, Sultanahmet meydanı, Çarşamba Çukurbostan, Şehremini Büyüksaray meydanın iftarımızı verdik. Hedefimiz Fatih’in her tarafında yaptığımız bu tür düzenlemelerle ramazanın sonuna doğru inşallah bütün Fatihlilerle bu mübarek ramazan sofrasını paylaşarak bitireceğiz’’ dedi.

Kaynak: İHA