Yüksekova'da İş Yeri Denetimleri

Yüksekova Belediyesi zabıta ekipleri, ilçede faaliyet gösteren marketlerin et reyonları ile soğuk hava depolarını denetledi.

İlçe genelindeki marketlerde kapsamlı bir denetim yaptıklarını belirten Zabıta Müdürü Tahir Tekinalp, kaçak etle ilgili denetimlerinin belli periyotlarla devam ettiğini söyledi.

Tekinalp, şöyle konuştu:

"Yüksekova kaçak et konusunda belki bilgimiz dışında geçiş güzergahı olarak kullanılır ama ilçede kaçak et satışına kesinlikle rastlanmamıştır. Yurttaşlarımız bu konuda rahat olsun. Aldıkları etleri gönül rahatlığı ile tüketebilirler. Yurttaşlarımızdan ricamız et alırken mühürlü et alsınlar. Mühürlü et, denetimden geçer. Yani kaçak et satışı yapılmasa da belki kaçak kesim yapılmıştır. Zabıta ekipleri ilçe genelinde mühürsüz ve kaçak et denetimlerini sıklaştırarak sürdürecek. Ayrıca mezbahane dışında kaçak kesim tespit edildiği taktirde ekiplerimizce hemen el konularak imha edilecek ve kesim yapan şahıslar hakkında yasal işlem başlatılacak."

İlçede kaçak et satıldığı yönündeki iddialar üzerine denetim yaptıklarını belirten Veterineri Hekim Kaçan ise denetimlerde kaçak ete rastlanmadığını belirtti.

Kaynak: AA