Dalyan Kanalı'nda Cesedi Bulunan Genç Kız

Muğla'nın Ortaca ilçesi Dalyan Kanalı'nda cesedi bulunan 18 yaşındaki Cansu Kaya'nın öldürülmesine tepki amacıyla yürüyüş düzenlenecek.

Muğla Kadın Meclisleri Birliği'nden yapılan yazılı açıklamada, kentte 4 kadının öldürülmesi ve ülke genelinde katliama dönüşen kadın cinayetlerine karşı yapılan toplantıda acil eylem kararı alındığı belirtildi.

Muğla Kadın Meclisleri Birliği olarak ilçelerdeki kadınların da katılımıyla olayın protesto edileceği bildirilen açıklamada, şu görüşlere yer verildi:

"Muğlalıları ve Türkiye'nin her yerinden kadın katliamları ile yüreği kavrulanları artık bir kişi dahi eksilmeyeceğiz. Yeter, isyan ediyoruz. Kadın cinayetlerini durdurun, 'yaşamak haktır' diyen tüm kadınları davet ediyoruz. İsyanımızı büyütmek, taleplerimizi haykırmak için 27 Haziran Cumartesi günü saat 16.00'da Muğla Sınırsızlık Meydanı'nda toplanarak yapacağımız yürüyüşe tüm kadınları bekliyoruz. Makamlarımızı, siyasi, etnik kimliklerimizi bırakıp eşit bireyler olarak yaşam hakkımızı savunmak için isyanımızı örgütlüyor ve 'sen de gel' diyoruz."

Kaynak: AA