Sanko Üniversitesi Ve Şehitkamil Belediyesi İşbirliği İle Konferans
SANKO Üniversitesi ve Şehitkamil Belediyesi işbirliği ile Harvard Üniversitesi Genetik ve Kompleks Hastalıklar Bölümü’nden Gürol Tunçman, MD, PhD tarafından “Şişmanlıkla Gelen Hastalıklar” konulu konferans verilecek.

Tunçman’ın 6 Haziran 2015, Cumartesi günü Şehitkamil Kültür Merkezi Mehmet Akif Ersoy Salonu’nda 10.00-11.30 saatleri arasında gerçekleşecek konferansına dileyen herkes davetiyesiz katılabilecek.
Gürol Tunçman, MD, PhD; Ankara Üniversitesi Tip Fakültesi’ni bitirdikten sonra pratisyen hekimlik yaptı. Aynı üniversitede Prof. Dr. Işık Bokesoy’un öğrencisi olarak İnsan Genetiği doktorasını tamamladı. Prof. Dr. Mehmet Özturk liderliğinde Bilkent Üniversitesi Genetik ve Biyoteknoloji Araştırma Merkezinde Müdür Yardımcılığı ve BilGen Genetik Tanı Merkezi Müdürlüğü yaptı. 2000 yılından beri ABD’de Harvard Üniversitesi’nce Prof. Dr. Hotamisligil’in laboratuvarında araştırmalarını sürdüren Tunçman, şişmanlıkla ortaya çıkan metabolik bozuklar ve bunlara bağlı gelişen diyabet ve astım hastalığının moleküler mekanizmalarını araştırmaktadır.
