Başkan Halil İbrahim Ünal Açıklaması Ayda Bir Araç Genelgesi Mağdur Ediyor

Kütahya Trafik Müşavirleri Derneği Başkanı Halil İbrahim Ünal, trafik takibi yapan esnafların ayda sadece 1 aracın fenni muayene yaptırabildiğini belirterek, bu uygulamanın hem vatandaşı hemde meslektaşlarını zor durumda bıraktığını dile getirdi.

Başkan Halil İbrahim Ünal Açıklaması Ayda Bir Araç Genelgesi Mağdur Ediyor
Ünal, genelgenin değişikliği için yetkili kurumlara bir çok kez yazılı müracaatta bulunduklarını ancak, hiç bir olumlu gelişme yaşanmadığını ifade etti.

Uygulama sebebiyle Kütahya’da trafik takip işi yapan esnaf sayısının 75’den 35’e düştüğünü anlatan Başkan Ünal, "Ulaştırma Bakanlığı’nın 2010 yılında genelgesiyle araçların muayene istasyonlarına getirilmesiyle ilgili esaslarla, araçların ayda bir defa bir şahsın muayene ettirebileceği, ikinci aracı noterden vekaletname istenilebileceği belirtilmişti. Bu durumda trafik müşavirlerinin her gün vatandaşa noterden ayrı ayrı vekaletname aldırılacak. Biz trafik müşavirleri 20-30 TL fenni muayene ücreti talep ettiğimiz de fiyatın yüksek geldiği söyleniyor. Şimdi ise müşterilerden noter vekaleti istendiğinde bu fiyat noter ücreti ile birlikte 70-80 TL’yi bulacak.Bu iş için şahıslar iş yerlerinden izin alamadıkları veya rahatsız oldukları zaman notere gitme zorunluluğu olacak ve biz trafik müşavirlerine iş verilmeyecek. O zaman da Türkiye genelinde 90 bin trafik müşaviri mağdur edilecek" dedi.

Halil İbrahim Ünal, isteklerinin araç fenni muayenesinde, araç sahibine ait kimlik fotokopisinin kabül edilmesi halinde problemin çözüme kavuşacağını sözlerine ekledi. (EFE)
Kaynak: İHA