SGK Bulanık Şubesi Malazgirt'teki Memurlara Da Hizmet Vermeye Başladı

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Bulanık ve Malazgirt Merkez Müdürü İsa Havakara yaptığı açıklamada, artık 4 A dosyaları için Malazgirtli ve Bulanıklı vatandaşlarımıza hizmet vermeye başladık dedi.

SGK Bulanık Şubesi Malazgirt'teki Memurlara Da Hizmet Vermeye Başladı
Havakara, " Bulanık’ta çalışma arkadaşlarımızla birlikte iki ilçede yaşayan tüm vatandaşlarımıza en iyi hizmeti sunabilmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Ayrıca Bulanık şubemizde Malazgirtli vatandaşlarımıza da hizmet veriyoruz. Bulanık ve Malazgirt halkının Muş SGK’ da olan dosyaların birçoğunu getirdik. Sadece Esnaf ve Tarım Bağ Kur sigortalılarının dosyaları Muş’ta. Ama en kısa zamanda bu dosyaları da buraya getirmeyi düşünüyoruz. Sosyal Güvenlik İlçe Müdürlüğü olarak hem vatandaşlar hem de kurumlarla sürekli iletişim içerisinde olmaya devam ediyoruz." diye konuştu.

Malazgirt halkına bir müjdesinin de olduğunu ifade eden Bulanık- Malazgirt Merkez Müdürü İsa Havakara,” 2015 yılı içerisinde Malazgirt ilçesine de SGK hizmet şubesi açmayı hedefledik. Gerekli girişimlerimizi bakanlığımıza yaptık. Bakanlığımız tarafından bizlerde olumlu cevap geldi. Bizde yer ve personel sıkıntılarını aşmak için girişimlerde bulunduk. En kısa zamanda Malazgirt şubesini açacağız dedi.

4A dosyaları ve diğer dosyalar hakkında bilgilerde veren Havakara,” Bunlar iki kanunun maddeleri. Biri 657 sayılı Kanun diğeri 5510 sayılı Kanun.657 sayılı kanuna göre 4 A memur demektir 4 B sözleşmeliler demektir. 4 C ise geçici personel demektir. 4 A, 4B ve 4 C li olarak nitelendirilmelidir. Birde 4 D li geçici işçiler vardır.5510 sayılı kanuna göre ise 4 A SSK’lılar demektir. 4 B Bağkurlular demektir. 4 C emekli sandığına tabi çalışanları temsil eder ve memurlar demektir. 5510 sayılı Kanuna göre 4 A, 4 B 4 C aslında 4 1A, 4 1B, 4 1C olarak nitelendirilmektedir. Yalnız vatandaşlar şuna dikkat etsinler 01.10.2008 den önce emekli sandığına tabi olanlar hakkında 5434 sayılı kanuna göre işlemler yapılır. Bağkur dosyaları hariç, yukarıda saydığımız tüm hizmet dosyaları işlemlerini Bulanık şubemizden yapmaktayız ” dedi.

Kaynak: İHA