Muratpaşa Sivil Toplum Merkezi'nin Temeli 24 Haziran'da Atılacak

Muratpaşa Belediyesi, olumsuz hava koşulları nedeniyle ertelediği Sivil Toplum Merkezi temel atma törenini 24 Haziran’da Doğuyaka Mahallesi’nde gerçekleştirecek. Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Anadolu İl Dernekleri Platformu’na bağlı derneklerle, sivil toplum örgütleri, başkan ve temsilcileri ile bir araya gelirken tüm katılımcıları 24 Haziran’da yapılacak olan Sivil Toplum Merkezi temel atma törenine davet etti.

Muratpaşa Sivil Toplum Merkezi'nin Temeli 24 Haziran'da Atılacak
“SİVİL TOPLUM MERKEZİ 15 BİN METREKARELİK ALANDA YAPILACAK”

Sivil toplum kuruluşlarını tek çatı altında toplayıp, kompleks olarak hizmet verecek olan Sivil Toplum Merkezi, 15 bin metrekarelik alanda yapılacak. Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Sivil Toplum Merkezi’ni anlatmak ve temel törenine davet etmek için Anadolu İl Dernekleri Platformu’na bağlı derneklerle, sivil toplum örgütleri başkan ve temsilcileri ile bir araya geldi.

“TÜM İNSANLIĞIN İHTİYACI OLAN TEMA”

Antalya’nın, 2000–2500 yıl önce, farklı kültürlerden gelen, farklı toplulukların, birbirlerini yargılamadan, sevgi, saygı ve barış içinde yaşadıkları Pamfilya coğrafyası olduğunu ifade eden Başkan Uysal, “Bugün de, Muratpaşa’mız, benzer bir misyonu sürdürüyor. Yöreler Festivali’ni, bu yıl geliştirerek sürdüreceğiz. Biz, kardeşlik, sevgi, saygı ve barış içinde, kimse kimseye saygısızlık etmeden bu kentte yaşıyoruz. Bu tema insanlığın, dünyamızın, bütün coğrafyaların ihtiyacı olan bir tema. Muratpaşa Belediyesi olarak, aynı kentte, dayanışma, sevgi ve saygı içinde yaşamanın, komşu olmanın aktivitesini nasıl üretebiliriz diye sürekli bir çaba içindeyiz” şeklinde konuştu.

“SİVİL TOPLUM MERKEZİ TÜM ŞEHİRLERE ÖRNEK OLACAK”

Sivil toplum kuruluşlarını bir çatı altında toplayarak devam ettirme amacında olduklarını söyleyen Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Sivil Toplum Merkezi’nin tüm kentlere örnek olacağını ifade etti.

Başkan Uysal, “Avrupa’daki en büyük sivil toplum faaliyet alanı olarak projelendirdiğimiz Sivil Toplum Merkezimiz, tüm kentlerimize örnek olacak. Sivil toplum kuruluşlarımızın, kentin önemli yapıtaşlarında biri olduğunu hissedecekleri çok değerli bir proje” diye konuştu.

“İDARİ OFİSLER VE TOPLANTI SALONLARI”

Dernek başkan ve temsilcilerinin sorularını da yanıtlayan Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, katılımcılarla birlikte anı fotoğrafı da çektirdi. Sivil Toplum Merkezi’nde, 200 sivil toplum kuruluşu idari ofisi, 500 kişi kapasiteli konferans salonu, 12 çok amaçlı eğitim ve toplantı salonu, yöresel ürünlerle, el emeği göz nuru ürünlerin satışına olanak tanıyan alan, yemekhane, yarı açık toplanma-etkinlik alanı ile kapalı otopark bulunacak. Sivil Toplum Merkezi, geniş peyzajı ile bir rekreasyon alanı olarak da planlandı.
Kaynak: İHA