Eski Ramazan Gelenekleri Safranbolu'da Yaşatılacak

UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'nde ki Karabük'ün Safranbolu ilçesinde, çeşitli etkinliklerle eski ramazan gelenekleri yaşatılacak.

Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentin adeta Osmanlı'nın bir parmak izi olduğunu, o dönemlerde kente yaşanan ramazan akşamlarının yeniden yaşatılması için çalışma başlattıklarını söyledi.

Osmanlı dönemlerindeki ramazan geleneklerinin hala özlendiğini belirten Aksoy, "Safranbolu bu geleneklerin yaşatılabileceği en uygun alanlardan birisi. Biz de her yıl bu gelenekleri yaşatmaya çalışıyoruz. Büyüklerimiz eski ramazan akşamlarını unutuyor, gençlerimiz zaten hiç bilmiyor. Biz de hem bunları hatırlatmak hem de öğretmek amacıyla hazırlıklarımızı tamamladık" diye konuştu.

Ramazan akşamlarının vazgeçilmezi Karagöz-Hacıvat oyunu başta olmak üzere birçok etkinlik hazırlıklıklarını aktaran Aksoy, şöyle devam etti:

"Orta oyunu, gölge oyunu ve meddah gibi etkilikler olacak. Safranbolu, kültür ve doğa turizminin yanında ramazan akşamlarıyla da çok konuşulan bir yer olacak. İnsanlar burada zamanda yolculuk yapacak, eski ramazan tadını orijinal haliyle Osmanlı kültürünün yaşatıldığı ilçemizde alacaklar."

Kaynak: AA