Akçalar Köyü Kanalizasyon Şebekesini Kavuşuyor

Kars’ın Arpaçay İlçesi’ne bağlı Akçalar Köyü, uzun yıllar sonra kanalizasyon şebekesine kavuşuyor.

Akçalar Köyü Kanalizasyon Şebekesini Kavuşuyor
Arpaçay Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği (KHGB) tarafından Akçalar köyünde ihalesi yapılan doğal arıtmalı kanalizasyon şebekesinin çalışmalarına başlandı.

Arpaçay kaymakamı Faruk Erdem, yapılan çalışmalarını yerinde görerek, ilgili firma yetkilisinden çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

Akçalar Köyü’nde doğal arıtmalı ve çevre dostu kanalizasyon projesi için yüklenici firma tarafından çalışmalar devam ederken, Kars’ta da ilk defa uygulanacak 500 kişilik doğal arıtmalı projelerden olan Akçalar Köyü kanalizasyon çalışması ile çevreye duyarlı altyapı hizmeti vatandaşların hizmetine sunulacak.

Yapılan çalışmaları yerinde görmek üzere Akçalar Köyü’ne gelen Kaymakam Faruk Erdem’e KHGB Müdürü Umut Solmaz’ın yanı sıra mühendisler ve yüklenici firma da eşlik etti. Havaların iyi gitmesi halinde projenin teslim süresi 60 gün olmasına rağmen daha kısa sürede tamamlanacağı ifade edildi.

Yürütülen çalışmalarla ilgili yetkililerden bilgi alan ilçe Kaymakam Faruk Erdem, “Köylerimizi daha yaşanabilir ve modern bir görünüme kavuşturmak amacıyla geçen yıl yaptığımız 3 kanalizasyona bu yıl Akçalar Köyü’nü ekliyoruz. Hedefimiz aslında bu yıl 2 tane yapabilmekti ama ödeneklerimizi diğer altyapı işlerinde kullanmak zorunda kaldığımız için şimdilik Akçalar köyünü yapacağız” dedi.

Erdem, “ Doğal arıtmasıyla uygulanacak projemiz çevreye duyarlı ve modern bir proje oluyor. Yüklenici firma da beklenenden iyi bir performans gösteriyor. Vatandaşlarımızın yaşam standartlarını yükseltmek amacıyla başlatılan çalışmaları da hızla devam ediyor. Arkadaşlar kazıları en kısa zamanda tamamlayacak ve vatandaşlarımızın mağduriyetlerini gidereceğiz. Çalışmada emeği geçenlere teşekkür ediyor, hayırlı olsun diyorum” diye konuştu.

Kaynak: İHA