Kadın Girişimci Buluşmaları

Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) Başkanı Sanem Oktar Öğüt, eğitimini tamamlamış genç kadınların, uzmanlıklarını değerlendirecek şekilde iş hayatına girmelerinin kendileri için çok değerli olduğunu söyledi.

Kadın Girişimci Buluşmaları
Öğüt, KAGİDER ile Garanti Bankası tarafından Balıkesir'de bir otelde düzenlenen "Kadın Girişimci Buluşmaları"nın 32'nci toplantısında yaptığı konuşmada, kadınların ülke ekonomisinin bir parçası olduğunu söyledi.

Balıkesir'de örnek kadın girişimciler olduğunu ancak daha fazlasının çıkabileceğini belirten Öğüt, kadın potansiyelinin doğru kullanılması durumunda kentin ve ülke ekonomisinin kazanacağını ifade etti.

Dernek olarak, "Geleceğin Kadın Liderleri Projesi" ile üniversite mezunu genç kadınları iş hayatına hazırlayacak teknik eğitimler sunduklarını aktaran Öğüt, şöyle konuştu:

"Üniversite öğrencilerine yönelik, kadın erkek eşitliğine dair eğitim çalışmaları gerçekleştiriyoruz. Balıkesir'de ücretli çalışan her 5 erkeğe karşılık bir kadın var. Kendi işini kurmuş 30 erkeğe karşı bir kadın iş yeri sahibi. Bu aslında büyük bir fırsat. Demek ki gidecek çok yolumuz var. Kadın potansiyelini doğru kullanabilirsek Avrupa değil, dünya ortalamalarının bile üzerine çıkabilecek bir güçte Balıkesir. Bu hedeflere ulaşmak için kadınlara yani bizlere büyük görevler düşüyor. Bu hedefe ulaşmak bizim inancımızla gerçekleşebilir. Eğitimini tamamlamış genç kadınların evde oturmak yerine uzmanlıklarını değerlendirebilecek iş hayatına girmeleri bizim için çok değerli."

Garanti Bankası Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler (KOBİ) Pazarlama Koordinatörü Esra Kıvrak ise Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Hane Halkı İşgücü Araştırması sonuçlarına göre, Avrupa Birliği ülkeleri arasında iş gücüne katılan kadın oranı en düşük ülkenin Türkiye olduğunu belirtti.

Kıvrak, Türkiye genelinde yüzde 50,8 olan iş gücüne katılım oranının erkeklerde yüzde 71,5 iken kadınlarda ise yüzde 30,8'de kaldığını dile getirdi.

Kız çocuklarının okumasının sağlanmasının, kadın girişimciliğin desteklenmesi kadar önemli olduğunu vurgulayan Kıvrak, "2014 yılında yapılan Yaşam Memnuniyeti Anketine baktığımızda ise kendi geleceklerinde umutlu kadınların oranı yüzde 74,7 iken erkeklerde bu oran yüzde 72,9'dur. Kadınlarımız geleceğe daha umutlu bakıyor. Teknolojinin gelişmesiyle kadın girişimci sayısı da doğru orantılı olarak artıyor" ifadesini kullandı.

Daha sonra kadın girişimciliği ve Garanti Bankasının bazı hizmetleri hakkında sunumlar yapıldı.

Kaynak: AA