Erzurum'da Kan Bağışçılarına Madalya Verilecek

Erzurum'da kan bağışçılarına madalya verileceği bildirildi.

Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. Abdullah Üzer, yaptığı açıklamada, Doğu Anadolu Bölge Kan Merkezine bağlı Erzurum, Kars, Bayburt, Erzincan, Ağrı, Tunceli ve Ardahan illeri ile ilçelerindeki tüm hastanelerin kan ihtiyacını karşılamak için çalıştıklarını ifade etti.

Kanın kaynağının sadece insanda olan, yapay olarak üretilemeyen hayati bir sıvı olduğuna dikkati çeken Üzer, "Yenidoğan ve kanın değişmesi için kana ihtiyacı olan bebeklerimiz, hayatları boyunca kan ve kan ürünlerine ihtiyacı olan hemofilili ve talasemili hastalarımız, açık kalp ameliyatı geçirecek insanlarımız, trafik kazalarında yaralanan vatandaşlarımızın sizlerin bağışlayacağı kana ihtiyaçları vardır. Onlara ancak sizler hayat verebilirsiniz çünkü kan hayattır" ifadesini kullandı.

Kızılay Kan Merkezi olarak hastaların ihtiyacı olan kan ve kan ürünlerini temin edebilmek amacıyla birçok il ve ilçede kan bağışı etkinlikleri düzenlediklerini vurgulayan Üzer, bu konuda Kızılay'ın her zaman destek vereceğini belirtti.

Doğu Anadolu Bölge Kan Merkezi olarak her yıl bağışçılarına kan bağışlarının karşılığı olarak madalya takdimi yaptıklarını anımsatan Üzer, bu kapmada cuma günü madalya dağıtım töreni düzenleyeceklerini kaydetti.

Kaynak: AA