Diyarbakır'daki Hüda Par Üyesine Yönelik Saldırı

Diyarbakır'da İhya Der Başkanı ve Hüda Par üyesi Aytaç Baran'a yönelik saldırı ve ardından çıkan olaylarda 3 kişinin daha hayatını kaybetmesiyle ilgili soruşturma devam ediyor.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Yenişehir ilçesi Şehitlik semtinde Baran ile 3 kişinin öldürüldüğü bölgede inceleme yapıldı.

Soruşturmayı yürüten 2 başsavcıvekili ve 4 savcı, olayın aydınlatılması amacıyla çevredeki MOBESE kayıtları ve güvenlik kamerası görüntülerini incelemeye alarak, görgü tanığı, mağdur ve müştekilerin ifadelerine başvurdu.

Dört kişinin hayatını kaybettiği, 7'si ateşli silahla olmak üzere 11 kişinin yaralandığı olaylarla ilgili gözaltına alınan 17 şüphelinin ifade işlemleri İl Emniyet Müdürlüğünde sürüyor.

- Aytaç Baran'a yapılan silahlı saldırı

Bu arada İhya Der Başkanı ve Hüda Par üyesi Aytaç Baran'ın dernek binasına yaklaşık 50 metre uzaklıkta saldırıya uğradığı belirlendi.

Açılan ilk ateşten kurtulmayı başaran Baran'ın saldırganlar tarafından takip edilerek öldürüldüğü belirtildi.

- Sosyal medyadaki ihbarlara inceleme

Cumhuriyet Başsavcılığı, olayın ardından sosyal medyadan yapılan ihbarlarla ilgili de çalışma yaptı.

Çoğunun provokatif amaçlı olduğu belirlenen mesajların da soruşturmaya dahil edilmesi için inceleme başlatıldı.

Şehitlik semtindeki olayın ardından Valilik bünyesinde kriz masası oluşturulmuş, kentin hassas noktalarında jandarma ekipleri olası gelişmelere karşı önlem almıştı.

- Cenazeler farklı saatlerde defnediliyor

Bu arada Hüda Par ve HDP'li yöneticilerinin, gerginlik yaşanmaması amacıyla cenazelerin farklı saatlerde defnedilmesi konusunda karar aldıkları bildirildi.

Olayda hayatını kaybeden Bayram Özelçi, Bayram Dağtan ve Mehmet Emin Esen'in cenazesi Yeniköy Mezarlığı'nda toprağa verildi.

İhya Der Başkanı Aytaç Baran'ın cenazesinin de aynı mezarlıkta öğleden sonra defnedileceği öğrenildi.

Kaynak: AA