Udef Afyonkarahisar 'Öğrenci Buluşmaları” Etkinliği

Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu (UDEF) tarafından Afyonkarahisar’da gerçekleştirilen “öğrenci buluşmaları” etkinliği kapsamında 24 yabancı ülkeden yaklaşık 200 öğrenci kendi ülkelerinin kültürlerini ve tarihlerini tanıttı.

Udef Afyonkarahisar 'Öğrenci Buluşmaları” Etkinliği
Anıtpak ta kurulan çadırlarda gerçekleştirilen etkinlikte bir birinden ilginç ve renkli görüntüler ortaya çıkarken, çadırları gezen ziyaretçiler ise yöresel kıyafetler ve kültürel argümanları ile tanıtım yapan öğrenciler fotoğraf çektirmek için adeta bir birleri ile yarıştılar. Etkinlikte en çok ilgiyi ise Suriye, Filistin ve Ahıska Türklerinin kurduğu stantlar çekti. İnsani Yardım Vakfı (İHH) ve Karahisar Uluslararası Öğrenci Derneği’nin (KARDER) destek verdiği etkinlikle ilgili açıklamalarda bulunan İHH Afyonkarahisar Temsilcisi Ahmet Ertürk, etkinliğin amacının Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) bünyesinde öğrenim gören yaklaşık 500 öğrenci ile kaynaşmak olduğunu söyledi.

Etkinliğin Türkiye genelinde UDEF tarafından aynı anda 33 kentte başlatıldığını belirten Ertürk, “İHH bünyesinde oluşturulan KARDER yurt genelindeki 33 dernek ile birlikte UDEF federasyonunu kurdular. Etkinliğimiz inşallah 3 gün sürecek. Kurulan her çadırda iki ülke olmak üzere yaklaşık 24 ülkeyi temsilen öğrencilerimiz kendi yöresel kıyafetleri, kendi yörelerine ait olan eşyaları, yiyecekleri ve baharatları özgün bir şekilde burada stantta sunuyorlar. Ayrıca ülkelerine ait olan görselleri de sergiliyorlar. AKÜ bünyesinde 500’e yakın yabancı öğrenci var, biz KARDEr olarak 200’üne ulaştık” diye konuştu.

Kurdukları çadırlarda ülkelerini tanıtan yabancı öğrencilerden Türkçe konuşabilenler ise ziyaretçilerin ilgisinden ve ülkelerini tanımaya yönelik meraklarından duydukları memnuniyeti ifade ederek etkinliği gerçekleştiren UDEF’e teşekkür ettiler.

Bugün başlayan organizasyonun 11 Mayıs Pazartesi gününe kadar açık olacağı bildirildi.

Kaynak: İHA