PÜİS Genel Başkanı Okumuş Açıklaması

Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası (PÜİS) Genel Başkanı İmran Okumuş, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunun (EPDK) görüşe açtığı Akaryakıt Fiyatlarına İlişkin Kurul Kararı Taslağı"nın önemli düzenlemeler içerdiğini belirterek, "Taslağa ilişkin çalışmanın en kısa sürede sonuçlandırılmasını diliyoruz" ifadesini kullandı.

PÜİS'ten yapılan açıklamaya göre, derneğin genişletilmiş başkanlar kurulu toplantısı gerçekleştirildi. Okumuş, toplantıda yaptığı konuşmada, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunun görüşe açtığı "Akaryakıt Fiyatlarına İlişkin Kurul Kararı Taslağı"na ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

PÜİS'in savunduğu kar paylaşımındaki adil yapının taslağın hayata geçirilmesiyle gerçekleşeceğine inandıklarını belirten Okumuş, şunları kaydetti:

"Konuya ilişkin PÜİS olarak hazırladığımız kapsamlı görüşü EPDK'ya ilettik. Taslağa ilişkin çalışmanın en kısa sürede sonuçlandırılmasını diliyoruz. EPDK'nın söz konusu taslağı kesinlikle birlikte iş yapmak durumunda olan bayi ve dağıtım şirketlerinin güçlü bağlarını zayıflatmamalıdır. Her zaman olduğu gibi PÜİS olarak biz EPDK tarafından sektörümüz için atılacak her türlü olumlu adımın arkasında duracağız. Her türlü sorunun da diyalog yoluyla çözüleceğine inancımız tamdır."

Toplantıda 10 numaralı yağ adı altında yapılan vergi kaçakçılığı, ÖTV'siz yakıtların illegal olarak piyasada pazarlanması, maliyetin altındaki fiyatlarla yapılan satışlar, motorin ve benzinin tek tip hale getirilmesi, bayilerden alınan otomasyon bedelleri de tartışıldı.

Kaynak: AA