Hediye Arı Kovanıyla Hayata Tutundu

Giresun'da, geçirdiği trafik kazası sonrası tekerlekli sandalyeye mahkum olan Emrah Karez, hediye kovanla başladığı arıcılık sayesinde adeta hayata yeniden tutundu.

Çanakçı ilçesinde yaşayan 3 çocuk babası 30 yaşındaki Karez, 2003'te geçirdiği trafik kazasında yürüme yetisini kaybetti. Bu süreçte içine kapanan Karez, 4 yıl aranın ardından arıcılıkla hayatına yeni bir sayfa açtı.

Karez, AA muhabirine, kaza sonrası zor günler geçirdiğini ve kendisine uğraş bulmak için internette araştırma yaptığını belirterek, "Arıcılığı yapar mıyım, yapamaz mıyım diye düşünüyordum. Daha sonra internetteki blog sayfalarında yazışırken, 'Yaparsın, niye yapamayasın' dediler. Bir öğretmen arkadaşım bana bir boş kovan hediye etti. Bu şekilde de arıcılığa başladım" dedi.

Şu anda 100'ü aşkın kovanı bulunduğunu anlatan Karez, yılda 400 kilogram kestane balı ürettiğini, geçimini bu şekilde sağladığını söyledi.

Karez, engelli olmasından kaynaklanan bazı zorluklar yaşadığının altını çizerek, "Uygun arazi olmayınca zor oluyor. Bir de kovanları taşırken zorluk yaşıyorum. Bundan dolayı taşıma işinde babamın ya da arkadaşlarımın yardımını alıyorum. Diğer bütün işleri ise ben yapıyorum" diye konuştu.

-"Eve kapanmaya gerek yok"

"İlk zamanlarda içime kapanıktım. Daha sonra baktım ki herkes kendi hayatını yaşıyor" diyen Karez, engellilere seslenerek, "Eve kapanmaya gerek yok. Normal bir insandan çok da farkımız bulunmuyor. Yapmak istedikten sonra her şeyi yapabiliriz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA