Karısını Öldüren Ağabeyini Ele Vermedi

Konya’da, geçen sevgililer gününde başı çekiçle ezildikten sonra boğularak öldürülen kadının katil zanlısı, kocasının ağabeyi çıktı. Ağabeyi tarafından karısının öldürüldüğünü öğrenen kardeşin ise ağabeyini ele vermemek için sustuğu öğrenildi.

Karısını Öldüren Ağabeyini Ele Vermedi
Olay, geçen 14 Şubat tarihinde, merkez Selçuklu ilçesi Dumlupınar mahallesindeki Gülkonut sitesinde meydana geldi. İddiaya göre, sanayide dökümcü olarak çalışan Şaban Teker (29), akşam işten eve geldiğinde kapıyı çaldı ancak eşi kapıyı açmadı. Durumdan şüphelenerek iki katlı ve sobalı evlerinin penceresine merdiven dayayıp içeriye giren Şaban Teker, eşi Dursun Teker’in (32) yerde hareketsiz şekilde yattığını görünce sobadan zehirlenmiş olabileceğini düşünerek 112 Acil Sağlık ekiplerine haber verdi. Eve gelen sağlık görevlileri yaptığı kontrolde Dursun Teker’in öldüğünü saptayarak şüpheli ölüm raporu yazdı.

POLİS KATİLİ BULDU

Sağlık görevlilerinin şüpheli ölüm raporu tutmasının ardından Dursun Teker’in cesedi otopsi yapılmak üzere Dr. Faruk Sükan Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi morguna kaldırıldı. Otopsiden çıkan sonuçta kadının zehirlenerek değil başına sert bir cisimle vurulduktan sonra boğularak öldürüldüğü ortaya çıktı. Bunun üzerine Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği bünyesinde kurulan özel bir ekip, Dursun Teker’in katil zanlısı ya da zanlılarını bulmak için çalışma başlattı. Titiz bir çalışma yürüten polis, cinayeti kadını tanıyan birisinin işlemiş olabileceği ihtimali üzerinde durarak çalışmalarını bu yönde yoğunlaştırdı. İlk olarak evin bulunduğu bölgedeki bütün güvenlik kamerası görüntülerini inceleyen cinayet ekibi, daha sonra evde yaptığı incelemelerde koltuğun altında eve ait olmayan bir çekiç buldu. Polis, çekici sanayiye götürerek hangi meslek grubunun kullandığını ve nerelerde kullanıldığını araştırınca çekicin daha çok nakliyeci ve kamyoncuların kullandığı bilgisine ulaştı. Maktulün yakınları üzerinde çalışmaların yoğunlaştırılmasının ardından öldürülen Dursun Teker’in kaynı olan Talat Teker’in (31) bir süredir işsiz olduğu ve zaman zaman hamallık yaptığı tespit edildi.

YENGESİNİN KAFASINA ÇEKİÇLE VURUP BOĞMUŞ

Cinayet Büro ekipleri baş şüpheli olarak belirlediği Talat Teker’in üzerinde çalışmalarını topladı. Teker aile bireylerinin tek tek sorguya alınmasının ardından olayın iç yüzü de yavaş yavaş ortaya çıktı. Polis yaptığı sorgulamada, Teker ailesinin Kadınhanı ilçesinde bir evleri ve bir miktar arsaları olduğu ve bunların tapularının öldürülen kadının kocası Şaban Teker’in üzerine olduğunu, Dursun Teker’in eşi Şaban’a ilçedeki evi ve arsayı satıp kendilerine bir ev alması yönünde zaman zaman telkinleri olmasının da diğer aile üyelerinin tepkisini çekip içten içe Dursun Teker’e kin beslemelerine neden olduğu anlaşıldı. Şaban Teker’in son olarak babasının üzerinden 18 bin lira kredi çekmesi de Talat Teker için bardağı taşıran son damla oldu. Kardeşi Şaban Teker’in sabah işe gitmesini fırsat bilen Talat Teker eve gelerek yengesi Dursun Teker’in başına yanında getirdiği çekiçle dört kere vurduktan sonra boğazını sıkarak öldürdü. Sonra evdeki 18 bin lirayı arayan katil zanlısı parayı bulamayınca evden ayrıldı.

KATİL ZANLISI KAYIN TUTUKLANDI

Eve gelerek karısının hareketsiz şekilde yattığını görünce sobadan zehirlendiğini sanan Şaban Teker, otopside karısının öldürüldüğünün anlaşılması ve ağabeyi Talat Teker’in durumu anlatmasının ardından durumdan haberdar oldu. Olayın ardından Şaban Teker, karısının ağabeyi tarafından öldürüldüğünü polisten gizledi. Polisin yaptığı sorgulama neticesinde Talat Teker ’Tasarlayarak adam öldürme’ suçundan kardeşi Şaban ve ağabeyi Himmet Teker de suçu gizleme suçlarından adliyeye sevk edildi. Nöbetçi mahkemeye çıkarılan 3 kardeşten Talat Teker tutuklanarak cezaevine gönderilirken diğer iki kardeş tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Kaynak: İHA