MHP'li Ahmet Selim Yurdakul'dan Esnaf'a Borç Ve Kredilendirme Sözü

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Antalya Milletvekili Adayı Prof. Dr. Ahmet Selim Yurdakul seçim çalışmaları kapsamında esnaf buluşmalarını sürdürüyor. MHP Muratpaşa İlçe Başkanı Ahmet Kaçar ile esnaf ziyaretinde bulunan Milliyetçi Hareket Partisi Antalya Milletvekili Adayı Prof. Dr. Ahmet Selim Yurdakul küçük ve orta esnafın AK Parti iktidarı tarafından içerisine itildiği borç sarmalından MHP iktidarıyla kurtulacağını söyledi

MHP'li Ahmet Selim Yurdakul'dan Esnaf'a Borç Ve Kredilendirme Sözü
BORÇ SARMALINDAN ÇIKIŞ PROJESİ

Esnafın borç tuzağına düşürülmesinin önüne MHP iktidarı olarak geçeceklerini söyleyen Antalya Milletvekili Adayı Prof. Dr. Ahmet Selim Yurdakul “Esnaf ve sanatkarın emekli aylıklarından sosyal güvenlik destek primi kesilmeyecek. Esnaf ve sanatkarı, borç ve yüksek faiz sarmalının neden olduğu yoksulluk tuzağından kurtarmak amacıyla finansal borçların yeniden yapılandırılması için “Borç Sarmalından Çıkış Projesi” uygulamaya konulacak. Esnaf ve sanatkarın birikmiş borçlarında önemli ölçüde azalma sağlanacak, tekrar borç tuzağına düşmesinin önüne geçmiş olacağız. Esnaf ve sanatkar kesimi güçlendirilerek faaliyetlerine dinamizm kazandıracağız. AVM yasası esnafın haklarını koruyacak şekilde yeniden düzenleyeceğiz. Esnaf ve sanatkarların geçmiş hizmetlerine borçlanma hakkı verilecek. Esnaf ve sanatkarlarımızın hastalık ve ayakta tedavi süresinde geçici iş göremezlik ödeneği alabilmeleri konusunda düzenleme yapılacak.” dedi.

KREDİDE TEMİNAT MECBURİYETİ KALDIRILACAK

Meslek standartlarının geliştirilerek, esnafa ihtisas kimliği kazandırılacağını ve mensubiyet bilinci oluşturulacaklarını belirten Milliyetçi Hareket Partisi Antalya Milletvekili Adayı Prof. Dr. Ahmet Selim Yurdakul “ Sadece esnaf ve sanatkarımıza özgü destek programı uygulamaya koyacağız. Esnaf ve sanatkarın uygun krediye ve dış pazara erişimi böylece kolaylaşacaktır. Esnaf ve sanatkarın krediye erişimini engelleyen teminat sorunu tamamen ortadan kaldırılacağız. Esnaf ve sanatkarlarımızın ürettikleri malların dış pazarlarda tanıtılması ve fuarlara katılmaları için özel teşvik sistemleri geliştireceğiz. Çıraklık eğitimi ve mesleki eğitimi özendirerek sağlayacağımız destekle esnafımızın kalifiye personel açığını kapatacağız. Yeni iş yeri açmak isteyen esnafımıza 5 yıl süreyle vergi ve prim avantajı sağlayarak ticari hayata uyum sağlaması için destek olacağız. Esnafın, gelirinin vergilendirilmesinde asgari geçim indirimi uygulayacağız.” dedi.

ŞOFÖR ESNAFINA MÜJDE…

Taksi esnafıyla bir araya gelerek onlara “Vergisiz akaryakıt” müjdesi veren Milliyetçi Hareket Partisi Antalya Milletvekili Adayı Prof. Dr. Ahmet Selim Yurdakul “Şoför esnafının yenilemek için alacağı ticari araçtan vergi almayacağız. Kamyon, otobüs, dolmuş ve taksi şoförlerine yıpranma payı vereceğiz. Yük ve yolcu taşımacılığı yapan esnafımıza vergisiz akaryakıt vereceğiz. Şehir içi taşıma sektöründe bulunan esnaf ve sanatkarların elektrikli araç kullanmaları için bir destek programı uygulamaya konulacak. Ayrıca yetki belgeleriyle ilgili uygulamalar ve ücretler yeniden düzenleyerek esnafımızı rahatlatacağız. Kamyon ve otobüslere takograf takılması uygulamasında şuan yaşanan sorunları gidereceğiz.” dedi.

Kaynak: İHA