Miroğlu, Mardin Küçük Millet Meclisi Toplantısına Katıldı

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Mardin Milletvekili adayı Orhan Miroğlu, Mardin küçük Millet Meclisi toplantısına katıldı.

Miroğlu, Mardin Küçük Millet Meclisi Toplantısına Katıldı
Hububat Ticaret Merkezi’nde düzenlenen toplantının açılış konuşmasını Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu Başkanı Mehmet Şerif Öter yaptı. Öter’in ardından konuşan Miroğu, barış sürecinde bazen isabetli, bazen de isabetsiz konuşmaların olduğunu söyledi.

’Silahları Gömmek’ adıyla bir kitap yazdığını belirten Miroğlu, "Kitlelerin şiddete başvurmaması gerektiğini ne Kürtlerin ne de devletin tarafından şiddet yönteminin devreye sokulmaması gerektiğini özellikle vurgulamaya çalıştım. Çözüm süreci bağlamında özellikle dile getirmek istediğim şey bizim Kürt halkı olarak özellikle kendi barışımızı sağlamamız gerektiğidir. Ben bu çözüm süreci başlamadan önce bu konuda kafa yordum hep. “Silahları Gömmek” adlı bir kitap da yazdım. Burada göz ardı etmeyeceğimiz bir şey var ki o da cumhuriyetin kanunlarının fazlasıyla sorunlu oluşu idi. Geldiğimiz noktada en büyük kazanımlardan biri de devletin Kürtlerin siyaset yapmalarını arzu etmesidir. Ama burada ciddi bir sorun var ki egemen güçler bu ülkenin ilerlemesine engel oluyorlar. Bölge açısından Güneydoğu Anadolu Projesi’nin çok önemli bir yere sahip olduğunun farkındayız. Bunun en güçlü ve hızlı biçimde devreye girmesi için çok çalışacağız. Elektrik meselesi için gereken hassasiyeti gösterdiğimizi söylemem gerektir" dedi.

Daha sonra konuşan İçişleri eski Bakanı Muammer Güler ise, "AK Parti, iktidar olduğu dönemlerde hiçbir şekilde aidiyetlere göre davranmamıştır. Çözüm süreci bağlamında da ne partimizin ne de Cumhurbaşkanımızın samimiyetinden kuşku duyulmasın. AK Parti’nin tüm kadroları Güneydoğu’nun ve ülkenin çözüm süreci bağlamında en büyük sigortası durumundadır" diye konuştu.

Mardin küçük Millet Meclisi Başkanı Bahar Yıldız ise katılımcılara teşekkür etti.
Kaynak: İHA