Gümrük Ve Ticaret Bakanı Canikli, Giresun'da Açıklaması

Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, "MHP'liler seçmenlerine oylarını HDP'ye vermelerini istiyorlar. Normalde rüyanızda görseniz inanmazsınız böyle bir ihtimale. HDP ile MHP'nin yan yana hareket etmesi. Oyun içinde oyun. Koordinatör paralel çete. En ufak kuşkunuz olmasın bu da gerçekleşmeyecek" dedi.

Bakan Canikli, Tayyaredüzü Mahallesi'nde bir kahvehanede vatandaşlarla bir araya geldi. Burada vatandaşlarla sohbet eden Canikli, daha sonra Giresun Anadolu Engelliler Derneği'ni ziyaret etti. Canikli, ziyarette dernek başkanı Nihat Yayla ve dernek üyeleri ile sohbet etti, sorunları ile ilgilendi.

Bakan Canikli, daha sonra Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimler Derneği Giresun Şubesi'ni de ziyaret etti. Dernek Başkanı Kemal Gemici ve dernek üyeleri ile sohbet eden Canikli, sorunlarla ilgili notlar aldı, çözümleri için gerekli adımların atılacağı sözünü verdi.

Bir restoranda üniversite öğrencileri ile bir araya gelen Canikli, burada yaptığı konuşmada, AK Parti'nin iktidara gelmesinin ardından harçlar başta olmak üzere, üniversite öğrencilerine yönelik önemli hizmetlere imza atıldığını söyledi.

Türkiye'de her seçim öncesinde mutlaka bir projenin hayata geçirilmek istendiğini belirten Canikli, şöyle devam etti:

"Toplumsal mühendisliği dizayn edenler mutlaka seçim sonrasında kendi istedikleri siyasi organizasyon tarafından Türkiye'nin yönetilmesi için her seçimde özel bir proje uygulamaya koymuşlardır. 2002 öncesi bunların projelerinin hemen hemen tamamına yakını başarılı olmuştur. Bu seçimde de benzer bir proje hayata geçirilmeye çalışıyor. 7 Haziran'dan sonra CHP, MHP ve HDP'nin oluşturacağı bir koalisyon hükümeti kurulmak isteniyor. MHP ile HDP biraya gelir mi diye soruyorlar. Evet gelir. Daha önce 1999'da MHP ile DSP koalisyon hükümeti oluşturdu. Ortak hareket etmelerinin çok iyi yansımalarını görüyoruz. 2007-2011 seçimlerinde, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde benzer projeleri hayata geçirmek istediler ama olmadı. Bu da gerçekleşmeyecek ama niyetleri bu. Paralel çetenin koordinatörlüğünde şu anda yapmak istedikleri aynen bu."

Bakan Canikli, geçmişte olduğu gibi 7 Haziran genel seçimleri öncesi de oynanmak istenen projenin başarıya ulaşmayacağını ifade ederek, şu değerlendirmede bulundu:

"Hem CHP hem de MHP tarafından HDP'ye barajı geçirmeye çalışıyorlar. Kahramanmaraş'ta geçtiğimiz haftalarda bir hadise yaşandı. MHP'liler seçmenlerine oylarını HDP'ye vermelerini istiyorlar. Normalde rüyanızda görseniz inanmazsınız böyle bir ihtimale. HDP ile MHP'nin yan yana hareket etmesi. Oyun içinde oyun. Koordinatör paralel çete. En ufak kuşkunuz olmasın bu da gerçekleşmeyecek. İyi niyet, samimiyet olmayınca, halkımız geçmişte bu tür oluşum ve dayatmalardan çok çektiği için kesinlikle bunlara prim vermeyecektir."

Kaynak: AA