YPG'li Yılmaz Hakkari'de Toprağa Verildi

Kobani’de IŞİD ile girilen çatışmada hayatını kaybeden YPG’li Reber Dizehi kod isimli Ahmet Yılmaz’ın cenazesi Hakkari’de toprağa verildi.

YPG'li Yılmaz Hakkari'de Toprağa Verildi
YPG’li Yılmaz’ın cenazesi, Şanlıurfa Adli Tıp Kurumu’ndaki otopsi işleminden sonra ailesi ve Meya-Der tarafından akşam saatlerinde Hakkari Devlet Hastanesi morguna getirildi.

Kepenklerin açılmadığı kentte, sabah saatlerinde Hakkari Belediyesi eş başkanları Dilek Hatipoğlu ve Nurullah Çiftçi, HDP milletvekili adayları, HDP ve DBP eş başkanları, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile çok sayıda vatandaş hastanede cenazeyi alarak mezarlığa doğru yürüyüşe geçtiler.

Ellerinde hayatını kaybeden YPG’liler ile Öcalan fotoğrafları bulunan kalabalığın İl Emniyet Müdürlüğü önünde geçişi esnasında ise partililer olası olaylara karşı burada el ele tutuşarak güvenlik önlemleri aldı.

Yaya olarak üç kilometre boyunca cenazeye eşlik eden kalabalık, sloganlar attı. Hakkari-Van karayolu üzerindeki Dağgöl ve Keklikpınar mahalleleri yolunda bekleyenler ellerinde çiçekleri cenaze aracının üzerine bırakarak yol boyunca cenazeye eşlik ettiler.

YPG’li Yılmaz için burada cenaze namazının kılınmasının ardından dualar eşliğinde toprağa verildi.

Cenaze töreni sonrasında ise şehir içi servisler mezarlığa gelen aileleri ücretsiz olarak taşıdı. Kepenk kapatan esnaf ise yeniden kepenk açtı. Cenaze töreni olaysız bir şekilde sona erdi.
Kaynak: İHA