Muğla'da Su Yarışması Ödül Töreni Yapıldı

Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) Genel Müdürlüğünün, "Dünya Su Günü'" etkinlikleri kapsamında başlattığı su konulu yarışmada dereceye giren öğrencilere ödülleri törenle verildi.

Muğla'da Su Yarışması Ödül Töreni Yapıldı
Büyükşehir Belediyesinde düzenlenen törende konuşan Başkan Gürün, öğrenciler tarafından bulunan "Her damla hayattır" sloganının MUSKİ'nin yeni sloganı seçildiğini bildirdi.

Gürün, öğrenciler tarafından hazırlanan eserlerin çok anlamlı olduğunu belirterek, "Suyun siyaseti olmaz. Bu yarışmanın ana amacı farkındalık yaratmak. Su ile ilgili bilinci yükseltmek ve su tasarrufu konusunda özellikle çocuklarımızı eğitmeyi amaçlıyoruz. Su herkes için hayattır ve olmazsa olmazıdır. Su hayatın en önemli maddesidir" dedi.

Vatandaşları su tasarrufu yapmaları konusunda uyaran Gürün, şöyle konuştu:

"Boşa kullanılan ve özellikle sulamada israf edilen su çok büyük miktarlarda Damlama sistemi sulamanın yapılması için çalışma yürütüyoruz. Biz vahşi sulama ve arık sulaması yapıyoruz. Bu sistemle hem toprak tuzlanıyor hem de su heba oluyor. Bu nedenle sulamayla ilgili dönüşüm yaşamamız lazım. Ya damlama sulama yapacağız ya da yağmurlama sulaması yapacağız. 2008 yılında Muğla Belediyesi zamanında Sandras'tan su getirilmesi için müracaatta bulunmuştuk. Daha sonra bakanlıkla yaptığımız görüşmeler sonrasında Sandras'tan 12 kilometrelik tünelle Muğla ve üst platonun 50 yıllık suyu temin edilmiş olacak. Proje hazırlandı ve onaylandı. İhale dosyası ve fizibilitesi hazırlanıyor. Sandras'tan gelecek suyu bir veya bir buçuk yılda kullanmaya başlıyor olacağız. Muğla'da 5 yıl içinde su konusunda önemli çalışmalarımız olacak."

MUSKİ Genel Müdürü Baki Ülgen ise suyun toplum üzerindeki önemini belirtmek için belediye, sivil toplum örgütleri ve vatandaşlara büyük görev düştüğünü dile getirdi.

Suyun önemi anlatmak için slogan yarışması düzenlediklerini anlatan Ülgen, "Biliyoruz ki çocukların aileleri üzerindeki etkisi çok büyük. Yarışma sayesinde hem geleceğimiz olan çocuklara hem de ailelerine su tasarrufunun önemini anlatmaya çalıştık"" diye konuştu.

Konuşmaların ardından resim, sloganlı afiş ve şiir kategorilerinde dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Kaynak: AA