Manisa'da Öğrencilere 'Okul Üzümü' Dağıtıldı

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Recai Berber, hayata geçirilen Okul Üzümü Projesinden üzüm üreticileri olarak, Manisa olarak çok şey beklediklerini söyledi.

Manisa'da Öğrencilere 'Okul Üzümü' Dağıtıldı
Berber, proje kapsamında pilot il olarak belirlenen Manisa'nın Şehzadeler ilçesindeki Şehitler Ortaokulu'nda gerçekleştirilen üzüm dağıtımı programına katıldı.

İl genelinde 25'er gramlık toplam 367 bin paket üzümün dağıtılacağını belirten Berber, "Öğrencilerimize üzümlerimizi dağıtmaya başladık. Manisalılar üzümü tanır, bilir ve sever. Çocuklarımıza 'şaka olsun' diye de 'üzümü seviyor musunuz' diye sorduğumuzda hep birlikte üzümü ne kadar sevdiklerini gördük. Hem üzümün tanıtılması hem bu kadar faydalı ve öğrencilerin gelişimi için bu kadar yararlı bir ürünümüzü çocuklarımızla paylaşıyoruz" diye konuştu.

Berber, ülke genelinde bin 500 ton üzüm dağıtılacağını vurgulayarak, "Biz '60 bin tona kadar' dedik ama üzüm rekoltesine göre bu rakam değişebilir. Üzüm miktarı çok olursa daha fazla üzüm dağıtacağız, az olursa ona göre hareket edeceğiz. Bu projeden üzüm üreticileri olarak, Manisa olarak çok şey bekliyoruz. Destek veren herkese teşekkür ediyoruz" dedi.

Programa, Vali Yardımcısı Mesut Eser, Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, İl Milli Eğitim Müdürü Recep Dernekbaş, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hasan Çebi katıldı.

Kaynak: AA