Ümit Ülkü'den Cesaret Verici Başarı Hikayesi

İzmir Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğü, Katip Çelebi Üniversitesi ve MÜSİAD İzmir Şubesi işbirliğinde Kariyer Zirvesi düzenlendi. MÜSİAD İzmir Şube Başkanı ve iş adamı Ümit Ülkü, öğrencilere geçmişte yaşadığı sıkıntıları ve başarı hikayesini anlattı.

Ümit Ülkü'den Cesaret Verici Başarı Hikayesi
İŞKUR İzmir İl Müdürlüğü, Katip Çelebi Üniversitesi ve MÜSİAD İzmir Şubesi, Katip Çelebi Üniversitesi Konferans Salonu’nda Kariyer Zirvesi düzenledi.

Zirvede, MÜSİAD İzmir Şubesi üyelerinin açtığı stantlarda öğrencilerle iş görüşmeleri de yapıldı. MÜSİAD İzmir Şube Başkanı ve iş adamı Ümit Ülkü ise, öğrencilere geçmişte yaşadığı sıkıntıları ve başarı hikayesini anlatarak cesaret verdi.

“SAATLERCE AĞLADIĞIMI BİLİYORUM”

Geçmiş dönemde yaşadığı maddi sıkıntıları öğrencilerle paylaşan Ülkü, “En son yaklaşık altı firmayla çalışıyordum. Bir şey istemek çok zor. Biri 50 TL istediğinde verirsiniz veya vermezsiniz ama istemek çok zor. Allah kimseyi isteme durumuna düşürmesin. Onca yıl ticaret yapmışız ve bitti. Salonun ortasına oturup saatlerce ağladığımı biliyorum. Yapacak bir şey yok. Belki ağlamanın rahatlığından, belki dibe vurma nedeniyle ‘yapacak bir şey yok, canımız sağ’ demekten; gidip ‘herkese durumumuzu anlatacağız’ dedik. Altı firmaya bir gün içinde tek tek gidip destek istedim. Her birinden altı ay müsaade istedim. Her birine tarihi olmayan çek verdim, ellerindeki çekleri geri istedim, altı ay çok yoğun şekilde çalışıp borcumu kapatacağımı söyledim. Altı firma da beni kırmadı. Bu benim için dönüm noktasıdır. Haklıysanız istemeniz lazım. Bu parayı başka şekilde kaybetseniz zaten parayı isteme yüzünüz olmaz” dedi.

“O GÜNKÜ ÜZÜNTÜM BİR SIÇRAMA NOKTASI OLDU”

Her felakette bir hayır olduğunu söyleyen Ülkü, sözlerini şöyle tamamladı: “O gün o kadar üzülmem, bugün bu konuma gelmem için bir sıçrama noktası oldu. Başınıza bir olay geldiğinde bunda bir hayır olduğunu düşünüp mücadele edersiniz iyi yerlere gelirsiniz. Altı ay boyunca sabah pazarlamaya çıktım, akşam kuaförlük yaptım. Açılan yarayı kapattığım gibi firmalara borcumuzu kapadık ve ticaretimizi büyütmeye başladık.” Zirve, öğrencilere yönelik kariyer paneli ve ikili iş görüşmeleri ile devam etti.
Kaynak: İHA