Büyükşehir İş Ve Danışma Ofisi İle 507 Vatandaş İşe Yerleştirildi

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) ile ortaklaşa kurduğu İş ve Danışma Ofisi ile 3 ayda 507 vatandaş özel sektörde işe yerleştirildi.

Büyükşehir İş Ve Danışma Ofisi İle 507 Vatandaş İşe Yerleştirildi
Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, İŞKUR ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı arasında imzalanan protokol ile 3 ay önce faaliyetine başlayan İş ve Danışmanlık Ofisi'nin yoğun ilgi gördüğü bildirildi.

Açıklamaya göre, İş ve Danışmanlık Ofisi'ne 3 ayda bin 988 kişi başvuru yaptı, başvuru sahiplerinden 507 kişi özel sektörde sürekli bir işe yerleştirildi.

İş arayanların e-iskur portalı üzerinden kayıtlarını oluşturan ofis, aranan iş ve işçi profiline uygun olarak özel sektörle başvuru sahibini görüştürüyor. Ofise başvuran her biriye mesleğine uygun iş teklifi yapılıyor.

Ofis iş ve meslek danışmanları, bugüne kadar Antalya Organize Sanayi Bölgesi, Antalya Serbest Bölgesi firmaları ile Belek, Kemer, Lara ve Kundu bölgesindeki oteller, özel hastaneler, özel eğitim kuruluşlarından 300'ü aşkın firmayla iş görüşmesi yaptı. Firmaların personel taleplerini alan ofis, başvuru sahibine iş teklifi yaparak, işverenle görüşmelerini sağlıyor. Ofis, tüm hizmetlerini ücretsiz olarak gerçekleştiriyor.

Kaynak: AA